Kurbanlık alacaklar DİKKAT! Bayrama son 1 gün kala fiyatlar çakıldı

Kurban Bayramı’na sadece 1 gün kaldı. Kurban Bayramı Arifesi ve bayramın birinci günü için geri sayım sürerken bir yandan da kurbanlık fiyatları takip ediliyor. Kurbanlık alacaklar son fiyat listesini takip ediyor.

Kurbanlık alacaklar DİKKAT! Bayrama son 1 gün kala fiyatlar çakıldı

4 gün sürecek olan Kurban Bayramı’nın birinci günü 16 Haziran 2024 Pazar günü idrak edilecek. Kurban Bayramı yaklaşırken gözler kurbanlık fiyatlarına çevrildi. Kurbanlık alımları bayrama haftalar kala başlamıştı. Devam etmekte olan kurbanlık alımlarında fiyatlardaki son durum araştırılıyor. Kurban Bayramı’na sayılı saatler kala kurban pazarlarında fiyatlarda gerileme başladığı görüldü. Vatandaşlar ise güncel kurbanlık fiyatlarını takip ediyor. İşte detaylar…

KURBANLIK FİYATLARI DÜŞMEYE BAŞLADI

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı’na sadece sayılı saatler kaldı. Kurban Bayramı Arifesi 15 Haziran 2024 Cumartesi günü. 16 Haziran 2024 Pazar günü ise Kurban Bayramı’nın birinci günü. Kurban Bayramı’nda küçükbaş veya büyükbaş hayvan kurban etmeyi düşünenler bayrama sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarını yakın takibe aldı. Bayram için geri sayım sürerken kurban pazarlarında da hareketlilik yaşanıyor. Bayram yaklaşırken kurbanlık fiyatlarında düşüşler yaşanıyor. Vatandaşlar ise kurbanlıkta güncel fiyatlar ne kadar oldu, kurbanlık fiyatlarında son durum ne merak ediyor.

kurbanlik-alacaklar-dikkat-bayrama-son-1-gun-kala-fiyatlar-cakildi.jpg

BÜYÜKBAŞ HAYVANIN KİLOSU 250-260 TL’YE KADAR DÜŞTÜ

2024 yılı kurbanlık fiyatları Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Bu yıl da yine geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi kurbanlık fiyatlarında il ve hayvan bazında değişkenlikler olabiliyor. Vatandaşlar da bayrama sayılı günler kalırken ortalama olarak kurbanlık fiyatlarının son durumunu araştırıyor. Buna göre bundan yaklaşık iki hafta önce büyükbaş kurbanlığın canlı kilogram fiyatı 300 TL seviyelerindeyken şimdilerde büyükbaş hayvanın kilogram fiyatı 250-260 TL aralığına kadar gerileme yaşadı. Küçükbaş hayvanların ortalama olarak 10.000-20.000 TL, büyükbaş hayvanların ise ortalama 80.000-150.000 TL arasında değişkenlik gösterdiği görülüyor.

kurbanlik-alacaklar-dikkat-bayrama-son-1-gun-kala-fiyatlar-cakildi-001.jpg

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte kurbanlık fiyatları kadar bayram tatili de arama motorlarının en sık araştırılan konuları arasında. Kurban Bayramı tatili ile ilgili beklenen açıklama geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatili süresinin 9 güne uzatıldığını duyurmuştu. Buna göre kamu çalışanları idari izinli sayılacak ve bayram tatili 9 gün sürecek. 14 Haziran 2024 Cuma günü mesai bitiminden itibaren başlayacak olan Kurban Bayramı tatili 9 gün sürecek. Tatil, 24 Haziran 2024 Pazartesi günü normal mesai saatinin başlamasıyla sona erecek.

15 Haziran 2024 Cumartesi: Kurban Bayramı Arifesi

16 Haziran 2024 Pazar: Kurban Bayramı 1. Gün

17 Haziran 2024 Pazartesi: Kurban Bayramı 2. Gün

18 Haziran 2024 Salı: Kurban Bayramı 3. Gün

19 Haziran 2024 Çarşamba: Kurban Bayramı 4. Gün