Maaş zammı için ilk toplantı başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

Asgari ücretli çalışanların maaş zammı için ilk toplantı tarihi belli olmuştu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı asgari ücret artışı için ilk toplantısını 11 Aralık’ta yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün zam konusuna değindi.

Maaş zammı için ilk toplantı başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret mesajı

Bugünkü Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete yapılacak yılbaşı zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, hem işçi hem de işverenin memnun kalacağı bir asgari ücret belirlenmesi için çalışma yapılacağını belirtti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET MESAJI

2024 asgari ücret zammı büyük bir merakla bekleniyor. Milyonlarca işçi ve işverenin gözü ve kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. Komisyon, maaş zammı görüşmeleri için toplantısına başlayacak. İlk toplantı öncesinde bugünkü Kabine toplantısının ardından asgari ücret konusuna değinen ve önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürecin nasıl yönetileceğini ve asgari ücret zammı belirlenirken nelerin dikkate alınacağını aktardı. Gündemin ana maddelerinden biri olan asgari ücret zammı ile ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, ‘Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek.’ dedi.

maas-zammi-icin-ilk-toplanti-basliyor-cumhurbaskani-erdogan-dan-asgari-ucret-mesaji.jpg

ZAM GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ve işverenin gözü ve kulağı 2024 zammı için başlayacak toplantılara çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yılbaşı zammını görüşmek için ilk toplantının Aralık ayında başlayacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü Kabine toplantının ardından yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 11 Aralık 2023 Pazartesi günü gerçekleştirileceğini açıkladı.