Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan yeni mesaj! Yılın ilk raporunu açıkladı

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının enflasyon raporunu açıkladı. Yılın ilk raporunu açıklayan Karahan, kararlılık vurgusu yaptı ve ‘Dezenflasyon çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz’ dedi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan yeni mesaj! Yılın ilk raporunu açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı enflasyon raporunun sunumunu yaptı. Merkez’in 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 36, 2025 tahmini ise yüzde 14. Açıkladığı raporla birlikte ilk mesajını da veren Karahan, ‘Dezenflasyon çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Enflasyon görünümünde bozulmaya izin vermeyeceğiz’ dedi.

MERKEZ BANKASI 2024 YILI ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan atanmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı enflasyon raporu sunumunu yaptı ve yıl sonu için enflasyon tahminini açıkladı. Merkez'in 2024 yılı sonu için enflasyon beklentisi yüzde 36. 2025 yılı enflasyon tahmini ise yüzde 14 olarak kaydedildi.

'KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ'

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini açıklayan Karahan, ilk mesajını da verdi. Yılın ilk raporunu açıkladığı konuşmasında kararlılık vurgusu yapan Karahan, Dezenflasyon çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Enflasyon görünümünde bozulmaya izin vermeyeceğiz. Enflasyon hedeflerimizle uyumlu seviyelere gelene kadar parasal sıklığı korumakta kararlıyız.' ifadelerini kullandı.

merkez-bankasi-baskani-fatih-karahan-dan-yeni-mesaj-yilin-ilk-raporunu-acikladi.jpg

KALICI FİYAT İSTİKRARI VURGUSU

Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ettiklerini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Kalıcı fiyat istikrarı konusuna da vurgu yapan Karahan, 'Kalıcı fiyat istikrarına ulaşana kadar politika duruşumuzu sürdürerek enflasyonu tahmin ettiğimiz patikaya düşürecek ve orta vadede ekonomimizi kalıcı fiyat istikrarına ulaştıracağız.' dedi.