Milyonlar bekliyordu! Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye bu sıralama ile yatacak

Çalışan emekliye 5.000 liralık ikramiye ödemesinde yeni gelişme. Tarihler belli oldu, emekliye ödemeler bu sıralama ile verilecek.

Milyonlar bekliyordu! Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye bu sıralama ile yatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kasım ayında Cumhuriyet ikramiyesi ödemelerini onaylamıştı. Milyonlarca emekli vatandaş Kasım ayının ilk döneminde 5000 liralık ikramiye ödemesini cebine koydu. Sadece çalışmayan emekliler için başlatılan cumhuriyetin ikramiyesi ödemesinin çalışan emekliye ve çiftçiye de verilmesi için talepler vardı. Emeklilerin talepleri Nihayet karşılık buldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emekliye de 5.000 TL'lik ikramiye ödemesi yapacak. Yaklaşık 4 milyon 869 bin emeklinin ödemeden yararlanılması bekleniyor.

Çalışan emekliye ikramiye ödemesi verilmesi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunmuştu. Çalışma Bakanı açıklamasında hazırladıkları düzenlemenin meclis genel kuruluna sunulduğu müjdesini vermişti. Çalışan emekliye ikramiye ödemesi tarihlerine ilişkin güzel haber geldi. 5 milyona yakın emekli vatandaş 15 Aralık'tan önce ödemeleri olacak nokta çalışan emekliye ikramiye son dakika gelişmeleri haberimizde…

calisan-emekliye-5000-tl-odeme-1.jpg

5 MİLYON EMEKLİYE O TARİHTE ÖDEME YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile cumhuriyetin 100. Yılı için emeklilere 5.000 TL'lik ikramiye ödemesi verilmişti. Tek sefere mahsus olarak yapılan ikramiye ödemesi sadece çalışmayan emekliler için sağlanmıştı. Ancak çiftçilik yapan ve çalışan emekliler bu durumda mağdur olduklarını belirterek bir süredir hükümetten ikramiye talebinde bulunuyordu.

Emeklilerin uzun süreden beri devam eden taleplerinin ardından Ak Partili yetkililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu durumu iletti. Ve emeklinin beklediği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için ilgili bakanlıklara Cumhurbaşkanı talimatı verildi. Emekliler karara çok sevinecek. Çünkü 5.000 TL ikramiye ödemesi artık çiftçilik yapan ve çalışan emeklilere de yatacak.

calisan-emekliye-5000-tl-odeme-2.jpg

15 ARALIK'TAN ÖNCE ÖDENECEK

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak sorusunun yanıtı bir süredir emeklilerce yoğun bir şekilde araştırılıyordu.com Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde teklifin meclise sunulduğunu duyurmuştu. Emekliler için güzel bir haber daha geldi. Çalışan emekliye ikramiye ödemesi için tarihler belli oldu. Emekliye ikramiye ödemelerini yatacağı tarih 15 Aralık olarak açıklandı.

Emekli tahsis numarasına göre yapılacak ödemelerin 15 Aralık'ta tamamlanacağı tahmin ediliyor. Milyonlarca emekli vatandaşın faydalanacağı ikramiye ödemelerinin SSK BAĞ-KUR memur emekli olma durumuna göre farklı tarihlerde hesaplara yatması bekleniyor. Konu ile ilgili detaylı açıklama önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK tarafından yapılacak.