Milyonlarca emeklinin aylık gelirini artıracak gelişme: Taban aylığı asgari ücrete eşit olacak!

1 Ekim tarihinde açılacak mecliste yer verilecek gündem başlıkları ile emekli ara zammı ve ek zam mı, bağ-kur'lu çalışanın prim ödemeleri ile 29 Ekim tarihinde verilmesi beklenen emekli ikramiyesine dair konular netleşecek.

Milyonlarca emeklinin aylık gelirini artıracak gelişme: Taban aylığı asgari ücrete eşit olacak!

Uzman isim Faruk Erdem emekli maaşı için 3 farklı formula dikkat çekti. “Taban maaşlarında artış geliyor” diyerek kritik bir açıklamada bulundu. “En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlenebilir ya da seyyanen zam yapılarak oranlar yükseltilebilir” diyerek fikirlerini paylaştı.

EMEKLİ İÇİN ARA ZAM YAPILACAK MI?

emekli.jpg

Son günlerde çok konuşulan emekli maaşlarının ek zam alma durumu ile ilgili konu 1 Ekim tarihi itibariyle netleşecek. Öncesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “En düşük emekli maaşını iyileştirmek için Cumhurbaşkanımızdan talimat aldık ve çalışmaları başlattık” diyerek müjdeyi vermişti. İlk açıklamanın ise 1 Ekim tarihinde yapılması bekleniyor.

Ekim ayının yaklaştığı bu günlerde konu yeniden hararetlendi. Emekli ek zam alabilir mi? Uzman isim Faruk Erdem canlı yayın sırasında tüm bu kritik noktalara dikkat çekti ve “İkinci torba yasa geliyor” diyerek müjdeyi verdi.

İKİNCİ TORBA YASADA YER ALMASI BEKLENEN 3 FORMÜL!

İkinci torba yasa ile beraber 7.500 TL altında olan emekli maaşları arttırılacak. Kök maaşı üzerinde bir artış yapılmış olunacak. Cumhurbaşkanı talimatıyla başlatılan çalışmanın yanı sıra 1 Ekim tarihinde açılacak meclis ile birlikte taban maaşı üzerinde oluşan mağduriyetin giderilmesi bekleniyor. Öte yandan emekli maaşı artışı için 3 farklı formül gündemde yerini alıyor.

Taban maaşı arttırılarak 7.500 TL olan bu tutar asgari ücrete eşitlenebilecek. İkinci bir formül olarak seyyanen artış yapılarak iyileştirme sağlanacak ya da son formül olarak oransal bir artış yapılacak ve ara zam ile bu karar tüm emeklilere duyurulacak.