O şehirde suya eli titretecek zam şoku: Fahiş su zammı faturayı nasıl etkileyecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi bugün gerçekleştirilen İSKİ Olağan Kurul Toplantısında beklenmeyen o kararı aldı. Vatandaşlara duyurulan bu zam haberi sonrası su faturaları ay sonunda ne kadar gelecek? Kara kara düşünceler başladı.

O şehirde suya eli titretecek zam şoku: Fahiş su zammı faturayı nasıl etkileyecek?

Büyük şehirlerde yaşamak günden güne daha maliyetli hale geliyor. Son dönemlerde artan kira fiyatları İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde etkisini derinden hissettiriyor. Bütçeyi sarsan bu rakamlar gıda, tekstil, sağlık harcamalarında zirve seviyelere ulaşıyor.

Türkiye'nin metropol kenti farklı milletlere ev sahipliği yapan popüler şehir İstanbul'da su fiyatları olağan dışı şekilde artış gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında aldığı bu kararı vatandaşlara duyurdu.

KONUTLARDA 0-15 METREKÜP SU KULLANIMI KAÇ TL OLDU?

suyun-metrekup-fiyati-11-lirayi-asti-3.jpg

İstanbul'da su tarifesi artık %25 oranında zamlı olarak kullanılacak. Ekonomik zorluk döneminde akaryakıt fiyatlarına yapılan bu artışın yeni yaşandığı dönemde su faturasına yönelik uygulanan maliyet ay sonunu görebilmeyi zor hale getirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane'de başkanlık binasında bugün öğle saatlerinde toplantı yaptı. İstanbul'daki su fiyatlarının %20-25 oranında artırılmasına karar verildi. Yeni tarifeye göre konutlarda 0-15 metreküp arası su tüketimi 1.kademede 16,50 TLlik tüketim bedeli %25'lik zam sonrası 20,62 TL'ye yükseldi.

İSTANBUL SU ZAMMI FATURAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Konutlarda kullanılan 15 ile 30 metreküp arası su tüketimi 2.kademe için 23,75 TL idi. Yapılan zam sonrası 29,68 TL'ye yükseldi. İstanbul'da kullanılan suyun metreküp başına fiyatı 30 metreküp ve üzerindeki kullanımlarda 32,34 TL'den 40,42 TL'ye çıkarılmış oldu. Artan maliyetlerden kaynaklı olarak İstanbul'da yeni ay ile tüketilecek suyun miktarı da artmış oldu. 16 Eylül tarihinde alınan bu karar doğrultusunda Resmi Gazetede yayınlandığı andan itibaren İstanbul konutlarında su tüketim bedeli %25 oranında artırılmış şekilde faturaya yansıtılacak.