Öğrencilerin toplu taşıma ücreti 1 TL’ye düştü

Öğrencilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalar devam ediyor. Belediyeler, öğrencilerin günlük masraflarını daha aza indirebilmek için yeni adımlar atıyor. 31 Mart Seçimleri öncesinde de öğrencilere yönelik vaatler verilmişti.

Öğrencilerin toplu taşıma ücreti 1 TL’ye düştü

Muğla’da 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde öğrencilere yönelik vaatler verilmişti Üniversite öğrencilerine verilen vaat yerine getirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçimlerden hemen önce üniversite öğrencilerine verdiği sözü tuttu ve öğrencilerin bütçelerine katkı sunmak ve yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmak için vaat ettiği üniversite ring sefer ücretini 1 TL’ye düşürdü. Öğrencilerin yoğun olarak kullandığı bazı hatlarda da ücretin 1 TL’ye düşürüldüğü öğrenildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞIM ÜCRETİ 1 TL OLDU

31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesinde üniversite öğrencilerine yönelik vaatlerde bulunan ve seçimi kazanan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim öncesinde verdiği sözü tuttu ve üniversite öğrencilerinin bütçelerine katkı sunmak için üniversite ring sefer ücretini 1 TL’ye düşürdü. Üniversite öğrencilerinin çok mutlu eden bu durumun ardından öğrencilere güzel bir haber daha geldi.

ogrencilerin-toplu-tasima-ucreti-1-tl-ye-dustu.jpg

28 MAYIS SALI GÜNÜ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Muğla’da üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı Menteşe-StadyumAVM-Kötekli-Yeniköy, Otogar, TOKİ, Tıp Fakültesi, Turgutreis Yurdu hatları da 1 TL’ye düşürüldü. Yeni toplu taşıma ücretleri 28 Mayıs 2024 Salı günü uygulamaya alındı. Üniversite öğrencileri ise yeni uygulamaya hem çok şaşırdı hem de çok mutlu oldu. Durumdan çok memnun olduklarını belirten öğrencilerden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan Emel Nur, merkeze gitmek için kartını bastığını ve 1 TL ödeme alındığını gördüğünde yaşadığı şaşkınlıktan bahsetti ve ‘Normalde 12.5 TL düşmesi gerekirken 1 TL düştü. Önce şaşırdım yanlışlık oldu sandım. Durumu öğrenince çok mutlu oldum. Fiyatlar nedeniyle merkeze çok gitmiyorduk bundan sonra gönül rahatlığıyla gidebilirim.’ dedi.