PTT'den ev hanımlarına 24 ay boyunca nakit destek! Her ay ödeme yapılacak

PTT'den ev hanımlarına nakit destek ödemesi yapılacak. 24 ay sürecek olan ödeme her ay düzenli hesaplara yatacak.

PTT'den ev hanımlarına 24 ay boyunca nakit destek! Her ay ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı PTT üzerinden birçok kişiye nakit destek ödemesi veriyor. Sosyal yardım ödemeleri 2023 yılında yoğun bir talep görürken milyonlarca aile ödemelerden faydalanıyor. Yeni sosyal yardım ise bu defa ev hanımları için geldi. PTT üzerinden ev hanımlarına 24 ay boyunca nakit destek ödemesi yapılacak. Her ay ödeme ev hanımlarının hesabına yansıyacak. PTT kartı olanlar doğrudan şubelerden ödeme alabilecek. Ev hanımlarına yeni yardım ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Devletin 2023 sosyal yardım imkânları aralıksız olarak devam ediyor. Birçok kişi devlet Yardımları sayesinde ekonomik kriz sürecinde rahat bir nefes alması çocuğunu elde ediyor. O yardım ödemelerinden biri de ev hanımları için sunuluyor. Eşini kaybeden ve geçim sıkıntısı çeken ev hanımları başvuru yapmaları koşuluyla her ay düzenli sosyal yardım ödemesi alabiliyor. 24 ay sürecek olan programa ilişkin detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. Ev hanımlarına sosyal yardım ödemesi PTT üzerinden yapılacak. Başvurular ise aile Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet üzerinden tamamlanabilecek. Eşi vefat eden kadınlara sunulan sosyal yardım ödemeleri için başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

DEVLETTEN EŞİ VEFAT EDEN EV HANIMLARINA YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden ve geçim sıkıntısı yaşayan ev hanımları için yeni sosyal yardım programı başlattı. Program kapsamında e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru yapan ev hanımları aylık yardım olabilecek. 24 ay sürecek yeni sosyal yardım programı kapsamında ev hanımlarına verilecek toplam ödeme 12.000 TL'ye kadar çıkacak. Başvuru işlemleri Hızlı ve kolay olarak e-devlet'ten anında tamamlanabilecek.

dogum-yardimi-parasi-1.jpg

EV HANIMLARINA YARDIM ŞARTLARI NELER?

Sosyal yardım imkanı yakalamak isteyen ev hanımlarına yardım için başvuru şartları belli oldu. Bu program eşi vefat eden ve çocuğu olan ev hanımları için başlatıldı. Aynı zamanda yardımdan yararlanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması da gerekiyor. Şartlara uygun olan ve başvuru yapma imkanı yakalayan ev hanımları 24 ay boyunca düzenli olarak sosyal yardım kuruluşlarından yararlanabiliyor.

DOĞUM YARDIMI DA VERİLİYOR

Diğer yandan devletin kadınlara sağladığı yardım imkânları Sadece bu kadar değil. Aynı zamanda kadınlar için doğum yardımı parası da veriliyor. Çalışan Ya da çalışmayan fark etmiyor tüm kadınlar doğum yapmaları durumunda devletten sosyal yardım alabiliyor. Doğum yardımı parası İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve 3 ve daha fazla çocuk için 650 TL olarak ödeniyor. 2015 yılından bu yana verilen Doğum yardımı tarafından faydalanmak için çocuğun canlı olarak dünyaya gelmiş ve nüfus kaydının yapılmış olması gerekiyor. Nüfus kaydı tamamlandıktan sonra TC kimlik kartı ile birlikte annenin PTT'ye giderek başvuru yapması gerekiyor.