Resmi Gazete kararı gece 23.13'te geldi! Emeklilere yılbaşı sürprizi Aralık'ta yapıldı 13.000 TL ödeme geliyor

Emeklilere resmi gazetede sürpriz kararı çıktı. Yılbaşı ikramiyesi bekleyen emekliler için 13.000 TL ödeme müjdesi Aralık'ta verildi.

Resmi Gazete kararı gece 23.13'te geldi! Emeklilere yılbaşı sürprizi Aralık'ta yapıldı 13.000 TL ödeme geliyor

Emekli maaşı alanlar yeni yılı büyük bir heyecanla bekliyor. Son kulis bilgilerine göre yılbaşında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları son derece yüksek olacak. Ocak ayında emekli maaşı zammı alacak olan milyonlarca vatandaş bir yandan da yılbaşı ikramiyesi olup olmayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi emekliler için adeta ilaç gibi gelmişti. Şimdi ise gözler yılbaşına çevrildi ve yılbaşı ikramiyesi beklentileri de arttı. Peki emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı yok mu?

17 milyona yaklaşan emekli vatandaş sayısı her geçen gün artmaya devam ederken ek ödeme fırsatları da giderek artıyor. Emekliler gözünü yılbaşına çevirdi emekli ikramiyesi bekliyor. Emekliler için Geçtiğimiz günlerde 5.000 TL ikramiye müjdesi verilmiş çalışmayan emeklilere ödemeleri tamamlanmıştı. Çalışan emekliler için de 5.000 TL'lik ikramiye müjdesi yola çıktı geliyor. Bir yandan da bankalar emekli memnun edebilmek adına kolları sıvamış durumda. Öyle ki aralık ayı emekli promosyon ücretleri adeta emekli ikramiyesi gibi oldu. Hatta Emekli promosyonu yılbaşında daha da artacak gibi görünüyor.

emekli-1.jpg

OCAK AYI ZAMMI İLE EMEKLİLER SEVİNECEK

Emekliler dört gözle Ocak ayı zammı için beklenti içinde. Ocak ayında sürpriz zam oranları gelecek gibi görünüyor. Kök Maaşlar artacak, en düşük emekli maaşı yükselecek ve aynı zamanda diğer emeklilerin maaşlarına da oransal bir artış yapılacak. Emekli maaş zammı ile ilgili yeni gelişmeler duyurulmaya devam ederken gözler dört Aralık tarihine çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 Aralık'ta açıklanacak kasım ayı enflasyon verileri ile birlikte 5 aylık emekli zam oranı netlik kazanacak.

emekli-2.jpg

EMEKLİYE ARALIK'TA 13.000 TL ÖDEME

Emekliler bir yandan maaş zammı haberlerini takip ederken bir yandan da bankalardan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bankalar Aralık ayında emekliye verecekleri promosyon ücretlerini bir miktar yükseltmeye başladı. Öyle ki özel bankalarda Emekli promosyonu miktarı Aralık ayında 13.000 TL'ye kadar çıkıyor. Kamu bankalarında ise şu an için bir güncelleme bulunmuyor.

Hatta Ocak ayı emekli zammı ile birlikte ocak ayından itibaren emekli promosyonlarında da önemli bir artış olması bekleniyor. Son gelen kulis bilgilerine göre ocak ayından itibaren emekli promosyon ücretleri en az 15.000 TL'den başlayacak ve 20.000 TL'ye kadar yükselecek.

emekli-3.jpg

5.000 TL'DE İKRAMİYE SÜRPRİZİ VAR

Emekliye Aralık ayında son sürpriz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi yapılmamıştı. Ancak gelen talepler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için harekete geçti. Son gelen bilgilere göre çalışan emekliler de ocak ayı gelmeden 5.000 TL'lik ikramiye ödemesine kavuşacak.

Emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi için hazırlanan düzenleme torba yasa ile meclise sunuldu. Son sözü TBMM genel kurulu söyleyecek. Hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile kararının resmi gazetede yayınlanması ve ödemelerin başlaması bekleniyor.