SGK’dan 4A 4B 4C’li çalışanlara önemli erken emeklilik açıklaması! İşe başlangıç 6 yıl öne çekiliyor

SGK'dan çalışanlara önemli bir duyuru yapıldı. Bu yöntemle işe başlangıç tarihi tam 6 yıl önce çekiliyor. Yani 4A 4B 4c’li çalışanlara 6 yıl erken emeklilik fırsatı sunuluyor.

SGK’dan 4A 4B 4C’li çalışanlara önemli erken emeklilik açıklaması! İşe başlangıç 6 yıl öne çekiliyor

SGK’dan 4A 4B 4C’li çalışanlara önemli erken emeklilik açıklaması! İşe başlangıç 6 yıl öne çekiliyor - 4A 4B 4c’li çalışan Milyonlarca vatandaş bir an önce emekli olmak ve emekli maaşı almak için gün sayıyor. Bu nedenle de SGK tarafından yapılan erken emeklilik açıklamaları, işi işe başlangıç tarihini öne çekme fırsatları yakından takip ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan herkesi ilgilendiren çok önemli bir açıklama yayınladı. Erken emeklilik hayali kuranlar mutlaka baksın. Çünkü Bu yöntemle sigorta giriş tarihi 6 yıl öne çekiliyor. Yani 6 yıl erken emeklilik fırsatı vatandaşı bekliyor. Peki Kimler erken emeklilik hakkına sahip oluyor? 6 yıllar yine emeklilik şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli olmak için aranan şartları resmi internet sitesi üzerinden yayınlıyor. Emeklilik için yaş, sigorta başlangıç tarihi, gün sayısı ve sigortalı süresi büyük önem taşıyor. Ancak bazı vatandaşlar çeşitli yöntemleri kullanarak kriterlere de uymaları durumunda erken emeklilik için başvuru yapabiliyor. Erken emeklilik hakkı verilen kişiler yine Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilan edildi. SGK tarafından belirlenen o şartları taşıyanlar Dilekçe ile emeklilik başvurusu yaparak 6 yıl erken emekli olma fırsatına sahip oluyor. Peki Kimler erken emekli olabilir? 6 yılı erken emeklilik şartları neler?

erken-emeklilik-6-yil-1.jpg

KADINLAR İÇİN 6 YILI ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Erken emeklilik hakkı Öncelikle kadınlara tanınıyor. Sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra doğum yapan kadınlar çocuk sayısına göre erken emekli olma şansına sahip oluyor. 3 çocuğa kadar tanınan bu imkan doğum borçlanması yöntemi oluyor. Sigorta girişinden sonra dünyaya gelen her çocuk için 2 yıl olmak üzere Toplamda 6 yıllık doğum borçlanması yapılabiliyor. Yapılan doğru borçlanması ile birlikte sigorta başlangıç tarihi de öne çekilmiş oluyor. Böylece çalışan kadınlar doğum borçlanması ile 6 yıl erken emeklilik hakkına sahip oluyor.

Erkekler için de askerlik borçlanması fırsatı var. Ancak erkekler askerlik borçlanmasını kullanarak sadece 2 yıllar gene emeklilik hakkına erişebiliyor.

erken-emeklilik-6-yil-2.jpg

BAĞ-KURLULARA PRİM İNDİRİMİ İLE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bir ay bir erken emeklilik haberi ise bağ-kurlular için geldi. Bağ-kur'lular, EYT kapsamında 9.000 gün prim ödemeleri bir durumunda erken emeklilik hakkına sahip oluyordu. Ancak bir süredir bağ-kurluların bu konuda tepkileri vardı. Nihayet hükümet harekete geçti ve bağ-kurlulara prim indirimi için yeni bir düzenleme Hazırlandı. Yeni düzenleme ile birlikte SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi yapılacak. Böylelikle bağkurlular 7200 gün prim ödeyerek emeklilik hakkına kavuşacak. Bu durumda bağ-kurlulara EYT kapsamına girecek ve 5 yıl erken emekli olabilecek.