Sosyal yardım alanlara kötü haber! KAPSAM DIŞI kaldılar

Sosyal yardım alanlara kötü haber verildi. Bayram ikramiyesi kararı son dakika açıklandı. Evde bakım, engelli, 65 yaş maaşı ve SED yardımı alanlar üzülecek.

Sosyal yardım alanlara kötü haber! KAPSAM DIŞI kaldılar

Sosyal yardım alanlara kötü haber! KAPSAM DIŞI kaldılar!

2024 kurban bayramı için geri sayım devam ederken gündemdeki önemli konular arasında sosyal yardım ödemeleri de yer alıyor. Sosyal yardım ödemesi alan milyonlarca vatandaş bu yıl bayram ikramiyesi alıp alamayacağını merak ediyor. Son dakika haberi geldi. Sosyal yardım ödemesi alanlar bu kararla yıkılacak. Peki sosyal yardım alanlara kurban bayramı ikramiyesi verilecek mi? Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı? 2024 kurban bayramı ikramiyesi ile ilgili karar açıklandı. İşte sosyal yardım alanlar için haberin detayları.

Kurban bayramı yaklaşırken milyonlarca vatandaş bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini araştırıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet tarafından emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Ancak bayram ikramiyesinden sadece emekliler yararlanmıyor. Aynı zamanda emeklinin hak sahibi olanlar yani ölüm aylığı alanlar, güvenlik korucuları, şehit yakınları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şampiyon sporcular ve sürekli iş göremezlik raporu olanlarda bayram ikramiyesi alabiliyor. Bayram ikramiyesi kapsamı her geçen gün genişlerken sosyal yardım alanlarda yeni bir ikramiye haberi bekliyordu. Ancak sosyal yardım alan vatandaşlar için kötü haber geldi. Peki sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı? Evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş maaşı, SED yardımı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİYOR?

2018 yılında devletin aldığı karar doğrultusunda milyonlarca emekli vatandaşa her dini bayram öncesi bayram ikramiyesi ödemesi başlamıştı. Bayram ikramiyesi 2018 yılında 1000 TL olarak ödenirken sonraki yıllarda kademeli olarak artırıldı. Son olarak Ocak 2024’te bayram ikramiyesi yüzde 50 oranında bir zam yapıldı ve yeni ikramiye miktarı 3000 TL olarak belirlendi.

Emekli bayram ikramiyesi olarak bilinen ikramiye ödemelerinin kapsamı da genişledi. Bayram ikramiyesi artık sadece emeklilere verilmiyor. Aynı zamanda ölüm aylığı alanlar yani dul ve yetim aylığı alanlar, şampiyon Sporcular, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, iş görememezlik raporu olanlar, terörden zarar gören sivil vatandaşlar da bayram ikramiyesi ödemesi alabiliyor.

sosyal-yardim-alanlara-kotu-haber-kapsam-disi-kaldilar-2.jpg

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Bayram ikramiyesi kapsamı genişlemişken sosyal yardım alan vatandaşlar da ikramiye ödemesi bekliyordu. Ancak kötü haber geldi. Sosyal yardım alanlara herhangi bir bayram ikramiyesi verilmeyecek. Ne yazık ki sosyal yardım ödemesi alanlar için devletin böyle bir karar almadığı biliniyor. Yani bayram ikramiyesi sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar kapsam dışı kaldı.

Ancak evde bakım parası, SED yardımı, engelli maaşı, 65 yaş maaşı gibi ödemelerden yararlanan vatandaşlar için güzel bir haber de verildi. Sevindirici gelişmeye göre haziran ayı sosyal yardım ödemeleri bayramdan hemen önce ödenecek. Aile Bakanlığının önümüzdeki günlerde ödeme tarihlerini duyurması bekleniyor.