SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisine yılbaşında 3 zam bir arada

Emeklilere 2024 maaşı zammı son dakika haberi geldi. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Tarım emeklisi aynı anda 3 zam birden alacak. İşte detaylar…

SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisine yılbaşında 3 zam bir arada

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Tarım emeklisi 2024’e 3 ZAMLA giriyor. - 2024 Ocak emekli zammı için artık geri sayıma geçildi. Aralık ayının ortaları gelmişken emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da merakla bekleniyordu. Milyonlarca emeklinin umutlarını arttıran yeni son dakika gelişmeleri peş peşe açıklandı. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, Tarım emeklisi Ocak ayında sevinçten bayram edecek. Çünkü 3 zam birden geliyor. Emeklilere zam son dakika gelişmeleri haberimizde…

Milyonlarca emekli Ocak 2024 maaş zammı için devletten ve TÜİK’ten gelen her açıklamayı yakından takip ediyor. Emekli zammı için geri sayım sürerken zam oranlarına ilişkin yeni haberler de gündemde. Ocak 2024 emekli zammı ile ilgili 3 senaryo birden ortaya çıktı. Emekliler, yeni yıla tam 3 zamla girecek. Kök maaşlar güncellenecek, enflasyon zammı uygulanacak ve emeklilere seyyanen zam gelecek. Milyonlarca emeklinin yılbaşında yüzünü güldürecek yeni zam oranları da açıklandı. İşte 2024 emekli zammı son dakika gelişmeleri…

emekli-zammi-1.jpg

YENİ YIL EMEKLİYE MÜJDELERLE GELECEK

Türkiye’deki 15 milyondan fazla emekli vatandaş alım gücünün düşmesi ile birlikte ciddi bir geçim zorluğu yaşıyor. Emekliler, seçimlerin hemen ardından gelen Temmuz zamlarından son derece umutluydu ancak, beklendiği gibi olmadı. Temmuz ayında emeklinin kök maaşına yüzde 25 zam yapılırken en düşük emekli maaşı ise artmadı.

Milyonlarca emekli Temmuz zammı ile büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Şimdi ise Ocak ayında maaşlara yapılacak zamlar için umutlu bir bekleyiş var. Ocak 2024 emekli zammı emeklinin yüzünü güldürecek gibi duruyor. Çünkü, yeni yıl için oranlar ve tahminler bir hayli yüksek.

EMEKLİYE 3 ZAM BİR ARADA UYGULANACAK

Ocak 2024 emekli zammı, kesin ve net olarak TÜİK tarafından yapılacak enflasyon açıklaması sonrasında belli olacak. Yani 2024 Ocak ayında 6 aylık enflasyon oranlarının netleşmesi sonrasında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da açıklanacak.

Emekliye yeni yıl zamları için ipuçları da gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre emeklilere yılbaşında 3 zam bir arada yapılacak. Bu zamlar ise kök maaş zammı, enflasyon zammı, seyyanen zam olacak. Özellikle en düşük emekli maaşı zammının Temmuz ayında yapılan hatayı telafi edecek seviyede olacağı iddia ediliyor.

emekli-zammi-2.jpg

2024 YENİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Peki 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Yeni yılda en düşük emekli maaşı seyyanen zam ile artacak. Son gelen haberlere ve kulis bilgilerine göre en düşük emekli maaşına 5000 TL seyyanen zam uygulanacak. Böylece yeni en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak.