SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 1 Ay Sonra Gelecek Zam Oranı Açıklandı

SSK ve bağ-kur emeklisi temmuzda yapılacak zammı merakla Beklerken zam oranları da merakla takip ediliyordu. Emekliye bir ay sonra gelecek zam oranı belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 1 Ay Sonra Gelecek Zam Oranı Açıklandı

Türkiye’deki milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak maaş zammını bekliyor. 3 Temmuz’da açıklanacak altı aylık enflasyon verileri ile net zam oranları belli olacak. Ancak bir yandan da emekliler için zam tahminleri gelmeye devam ediyor. SSK ve Bağ-kur emeklisine Temmuz’da yapılacak zam için yeni oranlar belli oldu. Emekliler yüzde 25 bekliyordu ancak tahminler yükseldi. Peki SSK ve bağ-kur emeklisine ne kadar zam gelecek? Temmuz 2024 emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Temmuz 2024 maaş zammı milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor. O sebeple de herkesin gözü kulağı Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına çevrildi. 3 Temmuz’da TÜİK tarafından haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber emekli temmuz zammı için bir veri daha kesinleşmiş olacak. O nedenle de şimdiden hesaplamalar başladı. Peki temmuz zammı için tahminler ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİ VE MEMURA NE KADAR ZAM GELECEK?

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Temmuz 2024 zamları ile ilgili sosyal güvenlik müşaviri Emin Yılmaz’dan önemli açıklamalar geldi. SSK ve Bağ-kur emeklileri için beş aylık enflasyonun yüzde 22.72 olarak gerçekleştiğini belirten Yılmaz, memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme ve enflasyon zammının beş aylık %17,38 olduğunu dile getirdi.

Haziran ayı enflasyon verilerinin merakla takip edildiğini belirten Yılmaz, Merkez Bankası’nın yaptığı ankete göre haziran ayında yüzde 2.56 enflasyon beklendiğini ifade etti. Bu durumda SSK ve Bağ-kur emeklisine enflasyon farkı olarak yüzde 25,86 memur ve memur emeklisi ise yüzde 20,39 zam geleceğini dile getiren SGK uzmanı refah payı ile ilgili de bilgi verdi.

ssk-ve-bag-kur-emeklisine-1-ay-sonra-gelecek-zam-orani-aciklandi-1.jpg

TEMMUZDA REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

SSK ve Bağ-kur emeklilerine temmuz ayında refah payı verileceğini düşündüğünü belirten emin Yılmaz, beklediği oranın ise yüzde 5 ila 10 arasında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda net kararı vereceğini belirten Yılmaz, kendisi için yüzde 4 oranının daha ağır bastığını dile getirdi.

MEMURA REFAH PAYI VAR MI?

Memurlar için ise refah payı beklemediğini belirten Emin Yılmaz, 2023 yılında memurlara güzel bir jest yapıldığını ve 8077 TL’lik seyyanen zam gerçekleştirildiğini hatırlattı. O sebeple memurlara refah payı verileceğini öngörmeyen Yılmaz, sadece SSK ve Bağkur emeklisi için uygulama yapılacağını söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

SGK uzmanı Emin Yılmaz temmuz ayında beklediği en düşük emekli maaşını da açıkladı. En düşük emekli maaşı olarak Temmuz’da 12500 TL ile 15.000 TL arası bir beklentisi olduğunu belirten Yılmaz, 3 Temmuz’da tüm rakamların netleşeceğini söyledi.