SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 4'ü 1 Yerde Müjde! 30 Bin TL Toplu Para Perşembe Cuma IBAN'dan Yatacak

Emekli maaşı alanlar için 4'ü 1 yerde sürpriz müjde geldi. Perşembe cuma emeklinin IBAN numarasına 30.000 TL Toplu para yatıyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 4'ü 1 Yerde Müjde! 30 Bin TL Toplu Para Perşembe Cuma IBAN'dan Yatacak

Milyonlarca emeklinin uzun süreden beri beklediği düzenlemeler tek tek hayata geçiyor. Bir yandan Bayram ikramiye söylemeleri bir yandan banka promosyonları bir yandan maaş ödemeleri derken ek para sürprizi de geldi. SSK ve bağ-kur emeklisi için 4’ü 1 Yerde müjde var. Emekli maaşı alanlara peş peşe ödemeler yatacak. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi emeklinin IBAN numarasına geçecek olan toplu para miktarı 30.000 TL olacak. Bu ödemelerin bir bölümü devlet tarafından yapılırken bir bölümü ise bankalar tarafından verilecek. Ekonomik anlamda bayram öncesi zorluk çeken emekliler yapılacak olan ek para ödemeleri ile birlikte rahat nefes alma fırsatı bulacak. İşte SSK ve bağ-kur emeklisi olmak üzere tüm emeklileri ilgilendiren yeni son dakika haberi….

Emekli maaşı alan 16 milyonu aşkın vatandaş bir süredir heyecanla bayram ikramiyesi ödeme tarihlerinin açıklanmasını bekliyordu. Bu yıl bayram ikramiyeleri %50 zamlı olarak ödenecek. Nihayet merakla beklenen ödeme tarihlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Sadece emekliler değil aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şehit yakınları, Gaziler, malullük aylığı alanlarda bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanıyor. Emekliye bayram ikramiyesi ödemesinin yanında 3 sürpriz ödeme daha var. Emeklinin IBAN numarasına Bayram öncesinde yatan ödeme miktarı 30.000 TL'yi bulacak. Peki emekliye yapılacak ödemeler neler?

erken-emeklilik-1-001.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ AÇIKLANDI

SSK Bağ-kur 4C emeklisi ile hak sahiplerinin uzun süreden beri beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri Nihayet açıklandı. Emekliye ödemeler 1-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bu yıl bayram ikramiyesi ödemelerinin maaş ödeme tarihlerine göre farklı tarihlerde yapılacağını bildirdi. Önce memur emeklisi olanlar bayram ikramiyesi alacak ardından da SSK ve bağ-kur emeklisi ile hak sahiplerinin ödemeleri IBAN numaralarına aktarılacak. 5 Nisan tarihine kadar emekliye yönelik Tüm ödemeler tamamlanmış olacak.

erken-emeklilik-2-001.jpg

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ ÖNE ÇEKİLİYOR

Emekliye ikinci sürpriz ise yine devletten geldi. Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan tarihinde kutlanacak olması sebebiyle bu yıl emekli maaş ödeme tarihlerinin öne çekilmesi isteniyordu. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da hazırlıklara başvurusu. Normalde 15-28 Nisan tarihleri arasında yapması gereken emekli maaşı ödemeleri bayram nedeniyle öne alınacak. Emekli maaşı ödemelerinin de 10 Nisan tarihine kadar tamamlanacağı düşünülüyor.

KAMU BANKALARINDAN 12.000 TL'YE KADAR PROMOSYON DESTEĞİ

Emekliye kamu bankaları tarafından da bayramdan hemen Önce 12.000 TL'ye kadar promosyon desteği sağlanacak. Emekli maaşı alan tüm vatandaşlar 3 yıllık maaş taşıma taahhütü karşılığında Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank'tan bayram öncesi promosyon imkanı elde edecek. Başvuruları kabul etmeye başlayan kamu bankaları ödemelerine de yarın itibarıyla başlıyor. Hala maaşı taşıma başvurusu yapmayanlar için de bayram öncesi hala fırsat var.

erken-emeklilik-3-001.jpg

10.000 TL'DEN BAŞLAYAN FAİZSİZ KREDİ VE NAKİT AVANS FIRSATI

Emekliler için yine bankalar tarafından sunulan bir fırsat daha var. Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank faizi bayram kredisi desteğine başladı. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyacı olan tüm emekliler faizsiz kredi kullanmak amacıyla 3 devlet Bankası'ndan destek alabilir. 31 Mart'a kadar başvurusunu tamamlayanlara bayramdan önce ödemeler yatacak.