Sudan ucuza ev! Kıyıda köşede 89 bin 900 TL'si olanlar hemen konut sahibi oluyor

Ev sahibi olma hayali kuranlar dikkat. Sudan ucuz fiyata müstakil ev imkanı geldi. Kıyıda köşede 89 bin 900 TL’si olanlar ucuz ev sahibi olacak.

Sudan ucuza ev! Kıyıda köşede 89 bin 900 TL'si olanlar hemen konut sahibi oluyor

Sudan ucuza ev! Kıyıda köşede 89 bin 900 TL'si olanlar hemen konut sahibi oluyor - Konut ve kira fiyatlarının pandemiden bu yana rekor üstüne rekor kırması nedeniyle vatandaşlar artık başını sokacak ev bulmakta zorlanıyor. Özellikle banka kredilerinin faiz oranlarının da yükselmesiyle konut kredisi çekerek ev almak da ne yazık ki imkansız hale geldi. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullardan bunalan ve yüksek kiralar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşa ucuz konut müjdesi nihayet geldi.

Devlet desteği ile Sudan ucuz ev sahibi olmak mümkün. Hem de müstakil konut sahibi olabilirsiniz. Son dönemlerde deprem tehlikesinin de bir kez daha karşımıza çıkması ile birlikte prefabrik evleri olan ilgi her geçen gün artıyor. Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlara fiyatlar daha ekonomik gelirken aynı zamanda devlette destek sağlıyor. Prefabrik ev fiyatlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki prefabrik ev desteği alma şartları neler? Prefabrik ev yardımı nasıl alınır?

PREFABRİK EV UCUZ VE KALİTELİ BİR SEÇENEK

Ucuz ev sahibi olmak isteyen vatandaşların karşısında son dönemlerde prefabrik evler en uygun alternatif olarak çıkıyor. Fakat prefabrik ev alabilmek için bazı şartları da yerine getirmek gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise prefabrik evin yerleştirileceği arızaya sahip olmak.

Prefabrik ev maliyetleri betonarme ev maliyetlerine göre daha düşük. Bu konuda arsa maliyetini de düşürmek isteyenler arsa fiyatlarının daha uygun olduğu bir bölgeyi tercih ederek daha ucuz ev sahibi olabilir.

ucuz-ev-1.jpg

PREFABRİK EV DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Prefabrik ev fiyatları hem ucuz hem de devlet tarafından destekleniyor. Konut sahibi olmak isteyen ancak yeterince maddi durumu olmayan vatandaşlar prefabrik ev desteği almak için Aile Bakanlığına başvuru yapabiliyor. Prefabrik ev desteği almak için aranan şartlar da belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen prefabrik ev yardımı, sadece ihtiyaç sahipleri için sağlanıyor. 300 bin TL'ye kadar çıkan prefabrik ev desteği için başvurular Aile Bakanlığı il ve ilçe merkezlerine ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılabiliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Prefabrik ev yaptırmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı detaylar da var. Öncelikle bir arsanın olmaması halinde prefabrik ev desteği almanız mümkün değil. O sebeple bir arsaya sahip olmak ve aynı şekilde betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartlarını karşılamak dikkat etmesi gerekenler arasında yer alıyor.

Bu şartlara uygun olanları prefabrik ev yaptırmak için harekete geçebilir ve aynı zamanda Devletten de destek alabilir.