TBMM onayladı! Emekli ve asgari ücretliye torba yasa jesti

Emekli ve asgari ücretli için torba Yasada yeni müjde geldi. Torba yasa içeriği sızdı, TBMM de kabul edildi.

TBMM onayladı! Emekli ve asgari ücretliye torba yasa jesti

Torba yasa maddeleri, Türkiye’nin gündeminde yer yerini korumaya devam ediyor. Yargı paketinin ve infaz düzenlemelerinin de içerisinde yer aldığı torba kanun teklifinde emekli ve asgari ücretliye de güzel haberler var. Gelen son dakika haberine göre torba yasa içeriği sızdı. Emekli ve asgari ücretli bu maddenin kabul edilmesi sonrası rahatlayacak.

Torba yasa içeriği milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Çünkü infaz düzenlemesi, 3600 ek gösterge, Bağ-kur 7200 prim günü gibi bir çok düzenleme torba yasa içerisinde bulunuyor. Torba yasa düzenlemesiyle ayrıca emekli ve asgari ücretlinin elini rahatlatacak yeni gelişmeler de var. En dar gelir grubuna yönelik yapılan yeni düzenlemelerle birlikte artık emekliler ve asgari ücretler doğalgaz faturasını daha az ödeyecek.

tbmm-onayladi-emekli-ve-asgari-ucretliye-torba-yasa-jesti-1.jpg

DOĞALGAZ FATURASI İÇİN ÖNEMLİ DÜZENLEME

Torbaya kısa maddeleri arasında yer alan yeni düzenleme doğrultusunda geliri 50.000 TL olan biri 5000 TL doğalgaz faturası öderken asgari ücretli ya da emekli olan bir kişiye 5000 TL doğalgaz gelmesi durumunda 2000 TL fatura ödemesi yapacak. Yani dar gelirliler için yeni düzenleme kapsamında faturalar indirilecek.

tbmm-onayladi-emekli-ve-asgari-ucretliye-torba-yasa-jesti-2.jpg

ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİ DAHA AZ FATURA ÖDEYECEK

Ak Parti tarafından hazırlanan torba kanun çalışması TBMM’ye Sunuldu. Bir yandan da torba yasa kapsama her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Yeni bir habere göre torba yasa maddeleri arasında yer alan bir düzenleme sayesinde artık dar gelirli grubuna giren asgari ücretli ve emekliler doğalgaz faturasını daha az ödeyecek. Asgari ücretli ve emekli için fatura düzenlemesi TBMM’ye sunuldu. Çok kısa bir süre içinde de düzenlemenin kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Örneğin 50.000 TL geliri olan bir kişi gelen 5000 TL faturasını ödemek zorunda kalırken yeni düzenlemenin ardından asgari ücretli çalışanlar ve emekliler 5000 TL’lik doğalgaz faturası gelse bile 2000 TL’sini ödeyecek. Doğalgaz faturasının geri kalan 3000 TL’lik kısmı devlet tarafından karşılanacak. Bu düzenleme hayata geçmesi ile birlikte asgari ücretli ve emekliliği rahatlatacak.