TCDD bilet fiyatları zamlandı, 430 TL’ye dayandı! İstanbul-Ankara-Eskişehir hattı il il zamlı bilet listesi…

Şehirler arası mesafeyi kısaltabilmek ve vakitten tasarruf sağlayabilmek için başlatılan hızlı tren uygulamaları ilk günden itibaren büyük ilgi görüyor.

TCDD bilet fiyatları zamlandı, 430 TL’ye dayandı! İstanbul-Ankara-Eskişehir hattı il il zamlı bilet listesi…

Şehirler arası yolculukta kullanılan pratik ve uygun fiyatlı taşımacılık hizmeti olarak görülen hızlı tren fiyatları Temmuz zamlarından etkilendi. Sektör sektör yayılan zam dalgası yüksek hızlı tren bilet fiyatlarını da vurdu. En yüksek fiyat 430 TL'ye ulaştı. Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları yüksek hızlı tren bilet fiyatlarına uygulanan fahiş zam sonrası Ankara-İstanbul ile Ankara-Eskişehir arasındaki bilet fiyatları rekor zamla yeni güne damga vurdu.

ANKARA-İSTANBUL ARASI BİLET FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

106908.jpg

TCDD taşımacılık hizmetleri THT biletine yönelik uyguladığı son zam ile acil durumlarda kullanılan hızlı tren fırsatını dezavantajı çevirdi. Son zamla birlikte en düşük bilet fiyatı 173 TL'den başlıyor 430 TL'ye kadar yükseliyor.

TCDD taşımacılık hizmetini kullanmak isteyen vatandaşlar artık Ankara-İstanbul'u güzergahını kullanabilmek için 323 TL yerine 430 TL ödemek zorunda kaldı. Ankara-istanbul arası bilet fiyatlarına %33 zam uygulandı.

ANKARA-ESKİŞEHİR HATTI ZAMLI BİLET FİYATI KAÇ TL OLDU?

Ankara-Eskişehir hattı geçtiğimiz yıl devreye girdi. Hattın ilk açıldığı günden itibaren ulaştığı en yüksek bilet fiyatı 130 TL'yi gördü. Temmuz ayında gerçekleştirilen ve tüm sektörlerde hızla yayılan zamlardan etkilenen yüksek hızlı tren bilet fiyatları yeniden zamlandı.

18 Eylül tarihi itibariyle geçerli Ankara-Eskişehir hattı bilet fiyatı %65 zamla 225 TL'ye yükseldi. Yeni dönemde bu iki hattı kullanmak isteyenler 136 TL yerine 225 TL ödemek zorunda kaldı.

TCDD ZAMLI FİYAT LİSTESİ

TCDD taşımacılık hizmetleri güncel bilet listesi aşağıdaki tablodan incelenebilir:

-Ankara-İstanbul hattı 430 TL

-Ankara-Konya hattı 200 TL

-Ankara-Eskişehir hattı 225 TL

-Ankara-Yozgat hattı 173 TL