Tek şartla 7608 TL devlet yardımı! Bayram öncesi yatacak

Aile Bakanlığı, bayram öncesi 7608 TL devlet yardımı verecek. Yardım almak için tek bir şart var.

Tek şartla 7608 TL devlet yardımı! Bayram öncesi yatacak

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı bayram öncesi sosyal yardım ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Bakanlık, tek şartla 7608 TL’lik sosyal yardım miktarını hesaplara yatıracak. Sosyal yardım ödemeleri bayram öncesi yatar mı sorusuna bakanlıktan açıklama geldi. Sürpriz duyuru yapıldı, bayram öncesi milyonlarca haneye destek ödemeleri erken yatacak. Aile bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin de yeni takvimi paylaştı. İşte evde bakım maaşı almak için aranan başvuru şartları…

Türkiye’de dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca kişiye aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığının sosyal yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Bakanlık, her ay düzenli olarak hesaplara yatırdığı evde bakım maaşı ödemelerini bayram öncesine çekiyor. Bayramdan önce hesaplara yatacak yeni ödemeler ve ödeme takvimi netleşti. Peki evde bakım maaşı kimlere veriliyor? Kimler evde bakım parası alabilir? Aile bakanlığı evde bakım maaşı alma şartları ve merak edilenler haberimizde…

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemeleri belirli şartlar doğrultusunda veriliyor. Evde bakım parası bakıma muhtaç kişilere bakan yakınlarına sağlanıyor. Bakıma muhtaç kişinin sağlık durumunun tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmesi ve aynı zamanda da ailenin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Yani hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde evde bakım maaşı alınabiliyor.

tek-sartla-7608-tl-devlet-yardimi-bayram-oncesi-yatacak-1.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI 2024 NE KADAR?

2024 itibarıyla yeni evde bakım maaşı miktarı 7608 TL olarak belirlendi. Evde bakım maaşı temmuz ayında memur maaş sayısının artmasıyla birlikte bir kez daha güncellenecek ve yükselecek. O sebeple şimdi başvuru yapanlar temmuz ayından itibaren zamlı ödeme almaya başlayacak.

EVDE BAKIM MAAŞI BAYRAM ÖNCESİ YATAR MI?

Şimdiyse gözler kurban bayramı öncesinde yapılacak sosyal yardım ödemelerine çevrildi. Milyonlarca dar gelirlinin faydalandığı sosyal yardım ödemelerinin bayram öncesine çekilip çekilmeyeceği merak ediliyordu. Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı şu anda yeni bir takvim yayınlamadı ancak evde bakım parası ödemeleri zaten her ayın 15’inde başlıyor. Bu durumda da evde bakım maaşı ödemelerinin bayramdan önce hak sahiplerinin hesaplarına yatacağı tahmin ediliyor. Haziran ayinin başında aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı’nın da bu konudaki takvimi açıklaması bekleniyor.