Çalışmayan emekliler için 10-15 Kasım arası 5000 TL IBAN’a geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm emeklilere müjde var. 10 15 Kasım tarihleri arası emeklinin IBAN numarasına 5.000 TL ödeme yapıyor. Tüm emekliler aynı anda ödeme alacak.

Çalışmayan emekliler için 10-15 Kasım arası 5000 TL IBAN’a geçecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekim ayında yapılan kabine toplantısında milyonlarca emekli için önemli bir ikramiye duyurusu yapmıştı. SSK bağ-kur memur emeklisi olup çalışmayan emekliler için cumhuriyetin 100. yılına özel olarak tek sefere mahsus Cumhuriyet ikramiyesi verileceği bildirilmiştir. Emekli Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin ödeme tarihleri de ortaya çıktı. 15 milyon emekli aynı anda ödeme alacak. 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi 10 15 Kasım tarihleri arasında hesaplara yatacak.

9 Ekim'de yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçmiş ve milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu yıl Cumhuriyet'in 100 Yılı olması sebebiyle çalışmayan emeklilere 5000 TL Cumhuriyet ikramiye ödenecek. Tek sefere mahsus olarak verilecek olan cumhuriyet ikramiyesi aynı zamanda üçüncü bayram ikramiyesi olacak. Yaklaşık 10 milyon emeklinin faydalanması beklenen Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihleri de bir süredir merak ediliyordu. Nihayet emekli ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

EMEKLİLERE 5.000 TL'LİK İKRAMİYE ÖDEMESİ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren emekli Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi ile ilgili yeni detaylar geldi. Uzun süreden beri heyecanla beklenen 5.000 TL'lik emekli ikramiyesinin tarihi açıklandı. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada 15 Kasım'a kadar ikramiye ödemelerinin tamamlanacağını duyurmuştu. Yeni gelen son dakika haberine göre emekli Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri 10 15 Kasım tarihleri arasında hesaplara yatacak.

tum-emeklilere-odeme-1.jpg

TÜM EMEKLİLER AYNI ANDA ALACAK

Emekliler Kasım ayında aldıkları zam oranlarını kabul etmemiş ve bir süredir bu konuda tepkilerini dile getirmişti. Yüksek enflasyon nedeniyle geçim zorluğu yaşayan emekli vatandaşlar Ekim’de ara zam bekliyordu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Bunun yerine 5.000 TL'lik bayram ikramiyesi verileceğini duyurdu. Emekliye verilecek 5000 TL'lik Bayram ikramiyesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeni açıklama yapıldı.

Sadece çalışmayan emeklilere ödenecek olan ₺5.000 bayram ikramiyesi tarihleri kesinleşti. 10 15 Kasım tarihleri arasında tüm emekliler aynı anda Bayram ikramiye söylemesi alacak. Emekli tahsis numarasına göre ödemeler 5 gün içinde tamamlanacak. Emeklilerin bayram ikramiyesi için Ekstra bir hesap açmalarına gerek yok. Ödemeler doğrudan emeklinin maaş hesabı üzerinden yapılacak.

tum-emeklilere-odeme-2.jpg

YILBAŞINDA DA BÜYÜK ZAM SÜRPRİZİ VAR

Diğer yandan Türkiye'de yaşayan 15 milyon emekli vatandaş aynı zamanda seçmenin de büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Milyonlarca emekliye yerel seçim öncesi yani Ocak 2024'te hükümetin yeni zam planı var. Yerel seçimlerde büyük şehirleri almak isteyen hükümet emekliye jest yapmaya hazırlanıyor. Bunun da Ocak 2024'te yapılacak olan emekli maaş zammının yüksek olması olduğu konuşuluyor.