16 Eylül 2023 Cumartesi gram altın kaç lira? Çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altını yükseldi mi? Güncel rakamlar…

Altın yatırımcıları için piyasalarda meydana gelen gelişmeler çok önemli. Piyasaların tatilde olduğu haftanın ilk tatil gününde altın fiyatları ne durumda? İşte detaylar.

16 Eylül 2023 Cumartesi gram altın kaç lira? Çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altını yükseldi mi? Güncel rakamlar…

Bugün altın fiyatları yatırımcılar arasında büyük ilgi gören bir konu. Hafif bir düşüş yaşadıktan sonra altın fiyatları toparlanmaya başladı. Altının ons değerinin 1.900 dolar civarına düşmesi iç piyasada dalgalanmalara yol açtı. Haliyle birçok kişi çeyrek altın ve gram altının güncel fiyatlarını merak ediyor. Sözü daha fazla uzatmadan 16 Eylül altın fiyatlarını inceleyelim...

Anlık altın fiyatları ekonomiyi yakından takip edenler için büyük önem taşıyor. Altının ons fiyatındaki düşüş, ABD'deki enflasyon oranlarından doğrudan etkilenerek piyasa fiyatlarını etkiliyor. FED'in önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararı öncesinde ABD'de enflasyonun beklentileri aşması altın fiyatlarında gerilemeye yol açtı. FED'in faiz oranlarını artırmayı tercih etmesi halinde, altın fiyatlarındaki bu düşüş eğiliminin devam etmesi bekleniyor. İşte güncel altın fiyatlarında son durum.

ALTIN DOLARDAKİ DURUMA BAKIYOR

ceyrek-altin-kac-tl-gram-altin-fiyati-dusuyor-28-eylul-altin-fiyatlari-1632809779.webp

Altın şu anda değerinde bir artış yaşıyor ve arka arkaya birçok rekor kırıyor. Altın fiyatlarındaki bu artış, son faiz artışından etkilenen doların yükselişiyle daha da hızlandı. Ancak doların hareketleri yavaşlamaya başladıkça altın da yatay bir seyir göstererek dengelenmeye başladı. Bu dönemde Ons Altın tarafında önemli bir hareket yaşanmadı.

Altın fiyatları yeni haftada da hafif yükselişini sürdürdü. Ancak TCMB'nin beklenmedik faiz artırımının etkisiyle aniden fırladı ve sert bir şekilde geri çekildi. Bu beklenmedik gelişme, Eylül ayında altın fiyatlarını nelerin beklediğini merak ettirdi. İşte altın fiyatlarında bugünün güncel fiyatları ve alış – satış oranları.

16 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN

Gram altın alış: 1.543,65 TL

Gram altın satış: 1.642,08 TL

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın alış: 2.760,00 TL

Çeyrek altın satış: 2.805,00 TL

YARIM ALTIN

Yarım altın alış: 5.537,00 TL

Yarım altın satış: 5.611,00 TL

TAM ALTIN

Tam altın alış: 11.040,00 TL

Tam altın satış: 11.175,00 TL