2009'dan sonra doğanlara sigara yasağı yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi

Sağlık açısından zararları saymakla bitmeyen sigara konusunda çok hassas olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Çevre Haftası Programında gençlerle bir araya geldi ve çok önemli mesajlar verdi.

2009'dan sonra doğanlara sigara yasağı yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında gençler ve sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere sigara bağımlılığıyla mücadele ile ilgili çok önemli mesajlar verdi. Buradaki konuşmasında sigaraya karşı yeni kanun sinyalini de veren Erdoğan, İngiliz modelini gündeme taşıdı ve Birleşik Krallık’ta yürürlüğe giren yasayı işaret ederek Gerekirse yasa için Birleşik Krallıkla irtibat kurabileceğini söyledi.

SİGARA BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ MESAJLAR

Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı kapsamında Vahdettin Köşkü’nde Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen gençler ve sporcularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada sigara bağımlılığıyla mücadele konusunda önemli mesajlara yer verdi. Ülkemizde her yıl 85 bin insanın sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaraya karşı yeni düzenleme sinyalini de verdi.

2009-dan-sonra-doganlara-sigara-yasagi-yolda-cumhurbaskani-erdogan-sinyali-verdi.jpg

2009’DAN SONRA DOĞAN ÇOCUKLAR SİGARA ALAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gençlerin buluşmasında 15 yaşındaki İngiliz genç, Birleşik Krallık’ta yakın zamanda yürürlüğe giren ve 2019 yılından sonra doğan kişilerin sigara ve elektronik sigaraya yasal olarak ulaşmasının yasaklandığı yasayı anlattı ve tütün temelli hastalıkların bu yasa ile azalabileceğini düşündüğünü dile getirdi. Bu yasal çalışmanın zamanını merak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ‘Ne zaman böyle bir yasal çalışma yaptıklarını öğrenebilirsek, gerekirse Birleşik Krallıkla irtibat kurarız’ dedi.