28 Şubat davası sanıklarına af! Resmi Gazete’de yayımlandı

28 Şubat hükümlülerinin cezaları ile ilgili alınan karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 28 Şubat davasının hükümlüleri affedildi.

28 Şubat davası sanıklarına af! Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 28 Şubat davası hükümlüleri ile ilgili alınan af kararı da yer aldı. 28 Şubat davası hükümlüsü olan eski generaller Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Yıldırım Tüker, Cevat Temel Özkaynak ve Aydan Erol’un da aralarında yer aldığı 14 hükümlünün cezası kaldırıldı. Hükümlülerin cezalarının, sürekli hastalık ve kocama hali sebebiyle kaldırıldığı belirtildi.

28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜLERİNİN CEZALARI AFFEDİLDİ

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 28 Şubat davası hükümlülerine af kararı da yer aldı. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre; eski generaller Çevik Bir, Erol Özkasnak, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Aydan Erol’un da aralarında yer aldığı 14 hükümlünün kalan cezaları kaldırıldı.

28-subat-davasi-saniklarina-af-resmi-gazete-de-yayimlandi.jpg

CEZALARI SÜREKLİ HASTALIK VE KOCAMA HALİ SEBEBİYLE AFFEDİLDİ

Diğer yandan hükümlüler Ali Efteraslan, Haci Sülük, Sevda Yüksel, Avni Yılmaz, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna ve Abdulhekim Yılmaz’ın da cezalarının aynı gerekçeyle affedildiği belirtildi. Buna göre, hükümlülerin kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu raporu sebebiyle Anayasa’nın 104. Maddesinin 16. fıkrası hükmü uyarınca kaldırıldı.