4A 4B 4C'den Emekliye Yeni OKKALI ZAM Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca emekliyi sevindirecek yeni son dakika haberi geldi. Okkalı bir zam seçimi öncesinde emekli maaşlarına eklenecek. Bayram öncesi emeklinin yüzü bir kez daha gülecek.

4A 4B 4C'den Emekliye Yeni OKKALI ZAM Tarihi Belli Oldu

4A 4B 4C'den Emekliye Yeni OKKALI ZAM Tarihi Belli Oldu!

Milyonlarca emekliye Sevindirici son dakika haberi geldi. Asgari ücret zammı, emekli maaş zammı, memur zammı ve kamu işçilerine yapılan ilave zamların görüşüldüğü son kabile toplantısının ardından yeni kabine toplantısında yeni zam gündemde. Milyonlarca emekli seçimler Öncesinde bir ilave zam daha bekliyordu. Özellikle en düşük emekli maaşının 10.000 TL'de kalması emekli vatandaşı üzerken seçim öncesi harekete geçileceği öğrenildi. Peki emekliye ek zam gelecek mi Ne zaman gelecek?

17 milyondan fazla emekli vatandaşın gözü kulağı ve hükümetin yapacağı ilave zam açıklamasında. SSK Bağkur 4 C ve EYT emeklisi vatandaşlar yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken bir ek zam daha çıkmasını bekliyor. Yapılacak olan ilave donma ilişkin Henüz bir rakam verilmedi ancak kulüplerde bazı iddialar dolaşmaya başladı. Bu defa SSK ve bağ-kur emeklisine ayrı 4C emeklisine ayrı zam gelecek. Yeni zam iddiaları gündeme gelmeye devam ederken rakamlara ilişkin tahminlerde duyuruldu. Peki hangi Emekliye ne kadar zam gelecek? SSK ve bağ-kur emeklisine ilave zam var mı?

emekliye-yeni-zam-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE İLAVE ZAM GELECEK Mİ?

SSK ve bağ-kur emekli maaşlarına Ocak 2024 itibarıyla %49.25 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise ₺10.000'ye yükseltildi. Ancak Türkiye'deki ekonomik koşullar her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Bu sebeple de emekli vatandaşlar ilave zam beklentisi içinde. Özellikle yerel seçimler öncesinde de zaman umutları son derece yüksek.

Yerel seçim öncesinde emekliler için sürpriz bir ek zam gelebilir. Ankara kulislerinde dolaşmaya başlayan iddialara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine seçim öncesi emekliye bir ilave zam daha yapılacak. Bu ay yapılacak olan kabine toplantısında emekliye ilave Zam konusunda ele alınacağı konuşuluyor. Yapılacak olan ilave zam miktarı henüz açıklanmadan ancak yine kulislerde 4000 TL seyyanen zam konuşuluyor.

4C EMEKLİSİNE 3600 EK GÖSTERGE ZAMMI

Memur emeklisi için de yeni bir zam iddiası gündemde. 3600 ek gösterge zamla uzun süreden beri konuşuluyordu. 1. Kademeye gelmiş ve memuriyette 30 yıllık hizmet süresini doldurmuş tüm memurların göstergesinin 3600'e çıkartılması için çalışmalar tamamlandı. Düzenleme torba yasa maddeleri ile TBMM'ye sunulurken kabul edilmesi durumunda memur emeklisinin maaşlarında 4.500 TL'lik bir ilave artış yaşanacak.

emekliye-yeni-zam-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

2024 yılı en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlendi. Ancak yerel seçim öncesi en düşük emekli maaş alan emeklinin de zam beklentisi var mı abla en düşük emekli maaşına zam gelecek mi gelmeyecek mi sorusu merak edilirken SGK uzmanlarının bu konuda da yeni bir iddiası oldu. Uzmanlara göre en düşük emekli maaşı da seçim öncesi artacak. En düşük emekli maaşına 2.000 TL'lik zam yapılacağı ve 12.000 TL'ye yükseltileceği konuşuluyor.