4A, 4B 4C'li ve EYT'li Emekliye 8000 TL'lik SEYYANEN ZAM Kapısı Aralandı

Milyonlarca emekliye müjdeli haber var. Son dakika haberine göre emekliye 8.000 TL'lik seyyanen zam kapısı aralandı.

4A, 4B 4C'li ve EYT'li Emekliye 8000 TL'lik SEYYANEN ZAM Kapısı Aralandı

4A, 4B 4C'li ve EYT'li Emekliye 8000 TL'lik SEYYANEN ZAM Kapısı Aralandı!

4A 4B 4C ve EYT emeklisi 17 milyon vatandaş için 2024 maaş zammı ocak ayında açıklandı. Emeklilere verilen zam oranı yüzde 49.25 olurken taban emekli maaşı da 10.000 TL olarak belirlendi. Fakat son günlerde yaklaşan yerel seçimlerin de etkisiyle beraber emeklilere ek zam söylentileri de gündeme gelmeye başladı. Milyonlarca emekli de bu açıklamalarla birlikte heyecanlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılına emekli yılı ilan etmesi ile emekliye zam beklentileri artarken, Rakamlar da belli oluyor. Peki Emekliye ne kadar seyyanen zam gelecek? Emekliye seyyanen zam ne zaman gelecek?

Türkiye'deki milyonlarca emekli vatandaşa Ocak 2024 itibarıyla yüksek zamlar yapıldı. Emeklinin beklentisini de Aşan zamlar ne yazık ki enflasyon ve hayat bağlılığı karşısında yeterli gelmiyor. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olması nedeniyle emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu sebeple yaklaşan yerel seçimler öncesi emekliye ek zam iddiaları da gündeme gelmeye başladı. 4A 4B 4C ve EYT emeklisi için son günlerde ilave Zam konusunda önemli iddialar var. Peki emekliye ikram gelecek mi? Emekliye seyyanen zam ne kadar olacak?

emekli-seyyanen-zam-1.jpg

EMEKLİNİN ZAM BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

Milyonlarca emekli yaklaşan yerel seçimler öncesinde hükümetten yeni zam bekliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılı olarak ilan etmesi ile beraber emeklinin beklentisi daha da arttı. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisi olan milyonlarca emeklinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden önce Seyyanen zam beklentileri son derece yüksek. Sosyal Güvenlik uzmanlarının polis bilgilerine dayandırdığı açıklamalar da bu beklentiyi arttırıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA EN AZ 8.000 TL'LİK SEYYANEN ZAM İDDİASI

Sosyal Güvenlik uzmanları, Ankara kulislerine dayandırdıkları iddialarında emekli maaşlarına yapılacak seyyanen zam için rakam vermeyi de ihmal etmedi. İddiaya göre emekli maaşlarına 31 Mart yerel seçimlerinden önce 8.000 TL'lik seyyanen artış yapılacak. Kök maaş üzerinden yapılacak bu artışla birlikte emekliler Nisan ayından itibaren zamlı maaşı almaya başlayacak.

emekli-seyyanen-zam-2.jpg

EMEKLİYE İLAVE ZAM TARİHİ DE VERİLDİ

Bu açıklamalarla birlikte emeklilerin beklentileri artarken ilave zam tarihleri de açıklanmaya başlandı. Son gelenek iddialara göre emekli maaşlarına yapılacak olan ilave zam 10 Mart tarihinde açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına emekliye zam hazırlığı için talimatları verdiği öğrenildi. İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tam çalışmalarını beraber yürütüyor. Hazırlanacak bütçe çalışmalarının ardından emekliye zam açıklamasının da yapılacağı düşünülüyor.