65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2024! Son dakika açıklandı

65 yaş aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödenecek mi? Yaşlılık aylığı alanlara 2024 bayram ikramiyesi var mı? Merakla beklenen sorunun yanıtı belli oldu.

65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2024! Son dakika açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde 2024 bayram ikramiyesi miktarını açıklamıştı. Emekli bayram ikramiyesi 2000 TL'den 3000 TL'ye yükseltildi. Yüzde 50'lik zam sonrası bayram ikramiyesi kimlere ödenecek sorusu da gündeme geldi. Özellikle sosyal yardım alanlar bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor. Başta da 65 yaş aylığı alanlar geliyor. Peki yaşlılık aylığı alanlara bayram ikramiyesi var mı? 65 yaş maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

YAŞLILIK MAAŞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Milyonlarca vatandaş devletin sağladığı sosyal bir hak olan 65 yaş maaşı ödemelerinden yararlanıyor. Yaşlılık aylığı, 65 yaş üstü olan ancak Herhangi bir sosyal güvencesi ya da emekliliği bulunmayan vatandaşlara veriliyor. Yaşlılık aylığı almak için aranan diğer şartlar isek kişinin herhangi bir düzenli gelirinin bulunmaması ve kendisi ya da 1 dereceden yakınları adına kayıtlı herhangi bir mal varlığının olmaması oluyor.

65 yaş aylığı alan milyonlarca vatandaş var ve özellikle yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yaşlılık aylığı alanlara bayram ikramiyesi var mı sorusunun yanıtı merak ediliyor.

65 YAŞ MAAŞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Çalışmaya Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan Açıklama ile bayram ikramiyesi kapsamı belli oldu nokta ne yazık ki 65 yaş maaşı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi kapsamına alınmadı. Yani yaşlılık aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödenmiyor.