65 yaş ve üstü vatandaşlar DİKKAT! İkinci dalga geliyor o saatler arasında SAKIN sokağa çıkmayın

Bu yaz sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrederken kavurucu sıcaklarla beraber bunaltıcı bir hava da etkili oldu. Yüksek sıcaklıklar sebebiyle özellikle de yaşlı ve çocuklar için uzmanlardan kritik uyarılar geldi.

65 yaş ve üstü vatandaşlar DİKKAT! İkinci dalga geliyor o saatler arasında SAKIN sokağa çıkmayın

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu aylarda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken zaman zaman hava sıcaklıklarında düşüşler yaşansa da Ağustos ayının ortalarına kadar kavurucu sıcaklıkların etkisinin devam edeceği tahminleri geliyor. Uzman yorumları ise 15 Ağustos’a kadar sıcak hava dalgasının süreceği yönünde. Yazın bitmesine az bir süre kalırken Ağustos ayında da ara ara sıcaklıkların yüksek seviyelerde yine kavurucu şekilde etkili olabileceği de gelen yorumlar arasında. Sıcak havalarla ilgili en önemli uyarı ise kronik hastalar, yaşlılar ve çocuklara yapılıyor.

SON YILLARIN EN SICAK YAZ AYLARI

Haziran ayının sonlarında başlayarak Temmuz ayında daha da yükselerek devam eden sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Son yılların en sıcak yaz ayları yaşanırken bunaltıcı sıcaklıklar adeta nefes almayı bile zorlaştırdı. Bu süreçte özellikle kronik hastalar, 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile çocuklara kritik uyarılar yapıldı. Sıcaklıkların yoğun yaşandığı günlerde özellikle de belirli saatlerde mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıldı.

65-yas-ve-ustu-vatandaslar-dikkat-ikinci-dalga-geliyor-o-saatlerde-sakin-disari-cikmayin.jpg

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Zaman zaman serin havanın ve yağışın etkili olduğu Ağustos ayında da sıcak hava dalgası devam ediyor. Meteoroloji’den gelen hava durumu tahminleri vatandaşların yakın takibinde olmaya devam ederken özellikle de Ağustos ayının ortalarına dikkat çekiliyor. Gelen uyarılara göre, 7 Ağustos tarihinde yeniden yükselişe geçen sıcaklıkların 15 Ağustos tarihine kadar etkili olması bekleniyor.

65-yas-ve-ustu-vatandaslar-dikkat-ikinci-dalga-geliyor-o-saatlerde-sakin-disari-cikmayin-001.jpg

65 YAŞ VE ÜSTÜ İLE KRONİK HASTALAR VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Bu yaz sıcağın en yoğun yaşandığı yazlardan biri oluyor. Son yılların en sıcak yaz ayları yaşanırken özellikle de Temmuz ayında aşırı sıcaklarla beraber bunaltıcı günler de yaşandı. Yaz ayları devam ederken Ağustos ayının gelmesiyle birlikte sıcaklarda ne zaman düşüş olacağı, havaların ne zaman serinleyeceği ve yağışların ne zaman başlayacağı da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ağustos ayında da hava sıcaklıklarında zaman zaman yükselişler bekleniyor. Özellikle 14-15 Ağustos’a kadar yoğun bir sıcak hava beklentisi var. Bu konuda uzmanlar aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiğini özellikle de 65 yaş ve üstü vatandaşların, kronik hastaların ve çocukların daha dikkatli olması gerektiğini belirten önemli uyarılarda bulunuyor.