81 il için kritik uyarı! Hafta başında geliyor günlerce sürecek

Türkiye genelinde sıcak hava alarmı. Hafta başında Afrika sıcakları geliyor. MGM’den kritik uyarı geldi.

81 il için kritik uyarı! Hafta başında geliyor günlerce sürecek

Türkiye, soğuk havaları ardında bırakarak, sıcak bahar aylarına adım atmış durumda. Meteoroloji uzmanlarından alınan son bilgilere göre, 81 ilimiz, başta Afrika olmak üzere sıcak hava dalgalarının etkisi altına girecek. İşte gelecek sıcak hava dalgası hakkında bilmeniz gerekenler…

TÜRKİYE SICAK BİR HAFTAYA HAZIRLANIYOR

Meteorolojik verilere göre, Türkiye genelinde sıcaklıkların önemli ölçüde artması bekleniyor. Afrika kıtasından yola çıkan sıcak hava dalgaları, pazartesi gününden itibaren yurt genelinde hissedilmeye başlayacak. Bu durum, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklara yol açacak.

SICAK HAVA DALGASININ ETKİLERİ

Vatandaşların sıcak hava koşullarında sağlık sorunları yaşamamaları için gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklar için sıcak hava dalgası risk oluşturabilir. Uzmanlar, bol su tüketimi ve günün en sıcak saatlerinde dışarıya çıkmamak gibi önlemleri öneriyor.

AFRİKA SICAKLARI HAFTA BAŞINDA GELİYOR

Hava durumu tahminlerini yapan Hava Forum gibi platformlar, pazartesi günü itibarıyla başlayacak sıcak hava dalgasının Türkiye üzerindeki etkilerini sürekli güncelleyerek vatandaşlara bilgi vermeye devam edecek. Perşembe ve cuma günleri için ise Balkanlar üzerinden gelebilecek yeni hava durumları gelişmeleri de dikkatle izleniyor.