9 ilde eş zamanlı operasyon! Terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin tepesine çöküldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bilgi verdi. Terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik düzenlenen operasyonda 88 şüpheli şahıs yakalandı.

9 ilde eş zamanlı operasyon! Terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin tepesine çöküldü

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik 9 ilde eş zamanlı ‘Kahramanlar Operasyonları’ düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kamuoyunu bilgilendiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 113 adrese düzenlenen Kahramanlar Operasyonlarında 88 BTÖ mensubu şüpheli şahsın yakalandığını duyurdu. İşte detaylar…

9 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Bitlis Valiliği ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı tarafından Bitlis merkezli Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce olmak üzere 9 ilde toplam 113 adrese yönelik düzenlenen ‘Kahramanlar Operasyonlarında’ 88 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların bölücü terör örgütüne üye oldukları, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri, terörizme finansman sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar kapsamında 5 adet AK 47 tüfeği, 7 adet ruhsatsız tabanca, 18 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

9-ilde-es-zamanli-operasyon-teror-orgutune-yardim-ve-yataklik-edenlerin-tepesine-cokuldu.jpg

‘TERÖRLE MÜCADELEMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ’

9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi ve ‘Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz.’ notunu ekledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

9-ilde-es-zamanli-operasyon-teror-orgutune-yardim-ve-yataklik-edenlerin-tepesine-cokuldu-001.jpg