‎90 Bin Taşeron İşçiye Müjde! Taşeron, Belediye ve TYP'li İşçiye Kadro TBMM'ye Geldi

Taşerona kadro 2024 son dakika gelişmesi. 90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. Yasa teklifi TBMM’de, tarih belli oldu.

‎90 Bin Taşeron İşçiye Müjde! Taşeron, Belediye ve TYP'li İşçiye Kadro TBMM'ye Geldi

90 bin taşeron işçiye kadro çıkacak mı? Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, milyonlarca vatandaş ise seçim öncesi gelecek müjdeleri merak ediyor. Müjde bekleyen gruplardan biri de taşeron işçiler. Taşeron, belediye ve TYP’li işçiye kadro düzenlemesi seçim öncesi çıkacak mı sorusunun yanıtı araştırılıyor. Özellikle 8. Yargı paketi görüşmeleri devam ederken heyecanlı bekleyiş de sürüyor. Peki taşerona kadro var mı? 90 bin taşeron işçiye kadro çıkacak mı? İşte taşerona kadro son durum…

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken TBMM'de bekleyen düzenlemeler de yakından takip ediliyor. Milyonlarca vatandaş seçim öncesi bazı düzenlemelerin kabul edilmesine ve müjde almayı bekliyor. Bu gruplardan biri de taşeron işçiler oldu. 90 bin taşeron işçiye kadro gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki seçim öncesi taşerona kadro gelecek mi? Taşeron belediye ve TYP’li işçiye kadro verilecek mi? 2024 taşerona kadro son dakika gelişmeleri haberimizde…

TAŞERONA KADRO SON DURUM? 90 BİN TAŞERON İŞÇİYE MÜJDE GELECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde uzun süreden beri bekleyen torba yasa düzenlemeleri görüşülmeye devam ediyor. Bir yandan da araya 8. yargı paketi girdi. Düzenlemelerin içinde taşerona kadro olduğu da biliniyor. Torba yasa yaklaşık 83 maddeden oluşuyor. Şu ana kadar 42 maddenin kabul edildiği biliniyor. Ancak kabul edilen maddeler arasında taşerona kadro düzenlemesi bulunmuyor. 29 Şubat'ta TBMM yerel seçimler nedeniyle tatile girecek. Bu sebeple taşerona kadro düzenlemesinin de seçim sonrasına kalması bekleniyor.

tserona-kadro-1.jpg

BİNLERCE İŞÇİDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Taşerona kadro düzenlemesi geçtiğimiz yıllarda çıkmış 100.000'den fazla taşeron işçi kadroya alınmıştı. Hala kadroya geçmeyi bekleyen 90.000 taşeron işçi bulunuyor. Yerel seçimlerle doğru geri sayım devam ederken taşeron işçilerin de hükümete çağrıları sürüyor. Kadro düzenlemesi bekleyen taşeron işçiler, seçim öncesine düzenlemenin yetişmesini istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da Geçtiğimiz günlerde gelen sorular üzerine taşerona kadro düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 3600 ek gösterge ve kadro düzenlemesine ilişkin konuşan bakan Vedat Işıkhan, yeşil ışık da yakmıştı. Torba yasa maddeleri ile birçok düzenlemenin TBMM’den geçeceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, işçi ve emekçilerin lehine yapılan düzenlemeler olduğunu dile getirdi.

TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSAYACAK

Peki taşerona kadro TBMM'de kabul edilirse kimleri kapsayacak? Taşerona kadro düzenlemesinden Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, belediye işçileri, TYP’li işçiler faydalanabilecek.