AFAD ve AKOM kırmızı alarm verdi! Asıl felaket yarın gelecek: Evden burnunuzu bile çıkarmayın

Son dakika… AFAD ve AKOM peş peşe kırmızı alarm verdi. İstanbul'da yaşayanlar yarına dikkat. O saat aralığında sakın evden çıkmayın.

AFAD ve AKOM kırmızı alarm verdi! Asıl felaket yarın gelecek: Evden burnunuzu bile çıkarmayın

Son dakika haberine göre İstanbul'da hafta sonu çok şiddetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Sadece İstanbul değil İstanbul'un çevresindeki illerde tehlike altında.2 gündür yapılan uyarıların ardından Mega kentte sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Peki İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? AFAD ve AKOM son dakika açıklamaları ile vatandaşları uyardı. Bugün yaşanan sağanak yağış daha fragman. Asıl Kıyamet Yarın kopacak İstanbul'da fırtına etkili olacak.

AFAD ve AKOM peş peşe uyarılar yayınladı. Son dakika haberine göre İstanbul ve çevre illerinde çok şiddetli sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 66 il için şiddetli sağanak yağış uyarısı verilmişti. Ancak özellikle Mega Kent İstanbul'da yağış ile beraber kuvvetli bir fırtınanın da etkili olacağı öngörülüyor.

İSTANBUL BURSA İZMİR KOCAELİ DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul ve çevre illerinde sağanak yağışın yanı sıra lodos'ta etkisini arttıracak. On dakika uyarısı ile AFAD ve AKOM İstanbul için tedbir alınmasını istedi. İstanbul'un birçok noktasında yağışlarla beraber su baskınları meydana gelebilir. Ancak asıl tehlike yarın başlıyor.

son-dakika-firtina.jpg

İSTANBUL'A ÇOK KUVVETLİ FIRTINA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporuna göre Batı bölgelerde hava sıcaklığı 2 ila 10 derece arasında azalacak. Marmara Bölgesi İç Anadolu bölgesi Akdeniz Bölgesi Ege Bölgesi orta Karadeniz'in iç kesimleri Batı Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu çevrelerinde çok şiddetli sağanak yağışlar görülecek. Yağışların Samsun ve Antalya'nın doğusunda gök gürültülü sağanak yağış şeklinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKOM VE AFAD’DAN PEŞ PEŞE UYARI

Marmara'nın kuzeyinde ise çok kuvvetli fırtına bekleniyor. Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşlar fırtınaya karşı uyarıldı. AFAD ve AKOM vatandaşların cep telefonlarını kısa mesaj göndererek yarın için tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji uzmanları da İstanbul'da görülecek fırtınanın 2004 yılındaki felaketten daha güçlü olduğunu bildirdi. İstanbul'da yarın etkili olacak fırtına sırasında dışarıya çıkılmaması istendi. Özellikle sabah ve öğle saatleri arasında ağaç devrilmelerine karşı dikkatli olunması istenirken vatandaşların araçlarını İnşaat ve ağaç çevrelerine Park etmemeleri Tavsiye edildi.

Şiddetli fırtınanın İstanbul Boğazı'nda da etkili olacağı tahmin edilirken özellikle boğaz köprülerinde seyir halinde olan araçların dikkatli olmaları önerildi. Ayrıca birçok deniz ulaşımı firması da seferlerini iptal etti.