AFAD ve MGM’den tüm Türkiye için KRİTİK UYARI! Çok kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji ve AFAD’dan tüm Türkiye için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Özellikle sel felaketi yaşayan Antalya ve çevrelerine tedbir alın uyarısı yapıldı.

AFAD ve MGM’den tüm Türkiye için KRİTİK UYARI! Çok kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun büyük bölümünde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ege Bölgesi, Marmara bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışlar şiddetli olacak. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken Antalya çevrelerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı bildirildi. Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimlerinde ise yağışlarla birlikte kuvvetli rüzgarda etkisini gösterecek.

MGM’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 Şubat 2024 günlük hava durumu tahminlerini yayınladı. Batı Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Orta Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu bölgesinde Bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar Hakkari çevreleri virgülmüş, Bitlis, Şırnak ve Giresun'da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre Yurt genelinde hava sıcaklığı da düşecek. Hava sıcaklığında 2 ile 5 derece azalma beklenirken yine de mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Beklenen sağanak yağışları Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep ile Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Dün geceden bu yana şiddetli sağanak yağışla mücadele eden Antalya ve çevrelerinde ise yağışlar yer yer çok kuvvetli olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bölgede yaşanacak, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve kıyı kesimlerde hortum riskine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.