Asgari ücretliye 3000 TL bayram ikramiyesi var mı! Bakan açıkladı

Asgari ücretle çalışanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? Az önce son dakika açıklaması geldi.

Asgari ücretliye 3000 TL bayram ikramiyesi var mı! Bakan açıkladı

Bayram ikramiyesi ödemeleri için geri sayım başladı. Milyonlarca emekli ile birlikte çok sayıda Vatandaş da 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi alacak. Ancak özellikle asgari ücretle çalışanlar da bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı? Asgari ücretle çalışanlar 3000 TL bayram ikramiyesi alacak mı?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMINI AÇIKLADI

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi emekliler tarafından merakla bekleniyordu. Mart ayı ortalarında bayram ikramiyesi zammının açıklanacağı düşünülüyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl emekli bayram ikramiyesi ödemelerini erken duyurdu. Emekli bayram ikramiyesi %50'lik bir artışla 2000 TL'den 3000 TL'ye yükseltildi. Üstelik bu yıl sadece emekliler değil Bayram ikramiyesinden çok sayıda vatandaş faydalanacak.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Bayram ikramiyesi asgari ücretliye verilecek mi sorusunun yanıtı meraklı araştırılıyor. Ancak Asgari ücretli çalışanlar için devlet tarafından herhangi bir bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıyor. Asgari ücretliler Özel sektörde çalıştığı için çalıştıkları firmalar kendi inisiyatifleri doğrultusunda bayram ikramiyesi verebiliyor.

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Peki 2024 emekli bayram ikramiyesi kimlere verilecek? 4A 4B 4C emeklisinin tamamı bayram ikramiyesi alıyor. Aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları, Gaziler, güvenlik korucuları, malülük aylığı alanlar, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, iş görememezlik aylığı alanlarda bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanabiliyor.