Ayçiçek yağında böyle kampanya görülmedi! 5 LT Ayçiçek yağında 95 lira para iadesi… Duyan koşuyor

Ayçiçek yağı fiyatları hızla yükselmeye devam ederken, yağ piyasasında yeni bir fırsat ortaya çıktı. Yağ almak isteyenler bu kampanyadan yararlanmak için sıraya girecek.

Ayçiçek yağında böyle kampanya görülmedi! 5 LT Ayçiçek yağında 95 lira para iadesi… Duyan koşuyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki başlayan savaş sonrasında ayçiçek yağı fiyatları görülmemiş bir artış yaşadı. Yağ kıtlığı korkusu panik alımlarına yol açarak marketlerde rafların neredeyse boşalmasına neden oldu. Uzun süreli bir kıtlık bekleyen vatandaşlar, fazla yağı stoklamak için acele etti. Ancak talepteki ani artış stokları hızla tüketti ve fiyatlarda keskin bir artışa neden oldu.

Şimdi, jeopolitik gerilimlere ek olarak, yükselen dolar kuru ve akaryakıt fiyatları da petrol fiyatlarındaki sürekli artışa katkıda bulunuyor. Bu artışlardan etkilenmemek isteyen vatandaşlar tüm kampanyalarını titiz bir şekilde inceliyorlar. İşte son açıklanan Ayçiçek yağı kampanyası.

ÇOK ÖNEMLİ VE ÇEVRE DOSTU BİR KAMPANYA

aycicek-yah.png

Antalya Muratpaşa Belediyesi, son dönemde artan petrol fiyatlarından olumsuz etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla yenilikçi bir girişim başlattı. Hem çevreyi hem de vatandaşların mali durumlarını korumak amacıyla belediye atık yağ toplama kampanyası başlattı.

Özellikle belediye, 5 litrelik bir şişe ayçiçek yağının normalde 150 TL'ye satılmasına karşın, bir litre atık ayçiçek yağını 95 TL'ye geri alacağını duyurdu. Bu cömert teklif, bireyleri kullanılmış yağlarını uygunsuz şekilde bertaraf etmekten kaçınmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

95 LİRA TASARRUF

Normal şartlar altında TMO Ayçiçek yağı 5 LT'nin normal satış fiyatı 150 TL'dir. Ancak özel bir kampanya ile vatandaşlar 95 TL'lik bir geri ödemeden yararlanarak bu yüksek kaliteli ayçiçek yağının fiyatını sadece 55 TL'ye indirebiliyor. Çeşitli şehirlerin çevre dostu davranışları teşvik etmek için farklı uygulamalar gerçekleştirdiği biliniyor. Örneğin Ankara Gölbaşı Belediyesi, atık yağ toplayıp getirdiği yağla değiştirenlere ücretsiz bulaşık deterjanı veriyor. Bu kapsamda Muratpaşa Belediyesi’nin yapmış olduğu kampanyada çok önemli olarak görülüyor.

Ayçiçek yağı alımlarınızı daha ekonomik hale getirmek ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak için, bölgenizdeki il ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen kampanyaları incelemenizi tavsiye ederiz.