Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: 9 ilde terör örgütü ile ilişkili 88 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından düzenlenen terör operasyonlarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, 9 ilde 88 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Ali Yerlikaya duyurdu: 9 ilde terör örgütü ile ilişkili 88 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bitlis merkezli 9 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında Kahramanlar operasyonu kapsamında 88 bölücü terör örgütü şüphelisinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, bölücü terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet suçlamaları ile yakalanan 88 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 5 adet ak-47 tüfek, 18 ruhsatsız av tüfeği 7 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda örgütsel yayında ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edeceğiz. Bitlis Valiliğimiz ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı tarafından Bitlis merkezli, Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce'de olmak üzere toplam 113 adrese yönelik yapılan Kahramanlar operasyonlarında 88 şüpheli yakalandı."