Bakırköy tır kazasında 4 kişi hayatını kaybetmişti! Tır şoförü hakkında karar verildi

İstanbul Bakırköy’de meydana gelen tır kazasında 4 kişi hayatını kaybetmiş tır şoförü gözaltına alınmıştı. Seyir halindeki tırın otomobilin üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kaza güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

Bakırköy tır kazasında 4 kişi hayatını kaybetmişti! Tır şoförü hakkında karar verildi

Bakırköy’de seyir halindeki tırın üst geçide çarparak bir otomobilin üzerine devrildiği kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Kazanın ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Tırın üzerine devrildiği otomobildeki 4 kişilik aile yaşamını yitirdi. Tır şoförü polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken şoförün ifadesi de ortaya çıktı. Tabelalara dikkat etmediğini söyleyen tır şoförü Mehmet F., ‘Çok üzgünüm. Çok pişmanım’ dedi. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen tır şoförü, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan tutuklandı.

TIR ÜST GEÇİDE ÇARPARAK OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Kaza, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Rauf Orbay Caddesi’nde yaşandı. Meydana gelen kazada, Mehmet F. yönetiminde olan kağıt malzeme yüklü tır, Marmaray üst geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Tırın dorsesinin devrildiği otomobilin içinde sıkışan araç sürücüsü Recep Aytekin ile Sultan Aytekin, Güler Rukiye Aytekin ve Merve Aytekin hayatını kaybetti.

TIR ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan tır şoförü Mehmet F. ifadesinde, tabelalara dikkat etmediğini söyledi ve ‘Hiçbir şey görmedim ve yüksekliği de tahmin edemedim. Her şey bir anda oldu. Tır devrildi. Çok üzgünüm, çok pişmanım.’ dedi. Üst geçidin 4 metre yükseklikte olduğunu gösteren tabelalara rağmen yönlendirmeye uymayan tır şoförünün kazaya yol açtığı belirlendi. Bakırköy’deki kazaya karışan tırın 2019 yılının Nisan ayında da aynı köprüye çarparak devrildiği ortaya çıktı.

bakirkoy-tir-kazasinda-4-kisi-hayatini-kaybetmisti-tir-soforu-hakkinda-karar-verildi.jpg

TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Kazanın ardından gözaltına alınarak Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen tır şoförü Mehmet F., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi alınan Mehmet F., nöbetçi hakimliğe sevk edildi ve ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan tutuklandı.