Bedelli askerlik yapacaklara kritik UYARI! Son tarih yaklaşıyor kaçıranlar pişman olur

Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyenler bedelli askerlik başvuruları ve bedelli askerlik ücreti ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Haziran ayı yaklaşırken bedelli askerlik başvurusu yapacaklara önemli uyarılar geldi.

Bedelli askerlik yapacaklara kritik UYARI! Son tarih yaklaşıyor kaçıranlar pişman olur

Bedelli askerlik ücreti her 6 ayda bir güncelleniyor. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere bedelli askerlik ücretine zam geliyor. 2024 yılının Temmuz ayı yaklaşırken bedelli askerlik ücretine yapılacak zamla ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyenler hem bedelli askerlik başvuruları hem de bedelli askerlik ücreti ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bedelli askerlik yapacaklara zam uyarısı geldi. Temmuz ayında memur maaşlarına gelecek olan zamla birlikte bedelli askerlik ücreti e artacak. Bu sebeple bedelli askerlik başvurusu yapmayı düşünen gençlere zam gelmeden başvurularını yapmaları ile ilgili uyarılar geliyor.

TEMMUZ AYINDA ÜCRET ARTACAK

Bedelli askerlik ücreti her 6 ayda bir artmakta. Her yıl Ocak ve Temmuz ayında artış olan bedelli askerlik ücretinde yeni zam 2024 Temmuz ayında yansıyacak. Askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenler Temmuz zammı gelmeden başvurusunu tamamlamak istiyorsa 1 ay içinde başvurusunu yapmalı. Bedelli askerlik ücretinde tutar her 6 ayda bir memur maaş zamlarına göre değişiyor. Ücret hesaplaması ise memur maaş katsayısı ile 240.000 gösterge rakamının çarpımı sonucu bulunan tutara göre ortaya çıkıyor. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte bedelli askerlik ücretine de yeniden zam gelecek.

bedelli-askerlik-yapacaklara-kritik-uyari-son-tarih-yaklasiyor-kaciranlar-pisman-olur.jpg

28 HAZİRAN’A KADAR BAŞVURU YAPILABİLİR

Bedelli askerlik ücreti şu anda 182 bin 608 TL. Bedelli askerliğe mevcut tutarda başvuru yapmak isteyenlerin Temmuz zammı gelmeden başvurusunu tamamlaması gerekmektedir. Bunun için 28 Haziran 2024 (30 Haziran 2024 hafta sonuna denk geldiği için) mesai bitimine kadar başvuru yapabilirsiniz. Bu kapsamda bedelli askerlik başvurusu yapacakların 28 Haziran 2024 tarihi mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmaları, bedelli askerlik tercihinde bulunarak bedelli askerlik için ödenmesi gereken tutarı ödemesi gerekiyor.