Bölge Bölge Kritik Uyarı! Orhan Şen Açıkladı: Kuvvetli Yağış, Fırtına ve Çığ Geliyor

Son dakika bölge bölge kritik uyarı yapıldı. Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen Özellikle o bölgelerde kuvvetli yağış fırtına ve çoğu tehlikesine dikkat çekti.

Bölge Bölge Kritik Uyarı! Orhan Şen Açıkladı: Kuvvetli Yağış, Fırtına ve Çığ Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye genelinde hava sıcaklığı düşüyor. Bazı bölgelerde 9 derece birden sıcaklık düşüşü beklenirken Marmara Bölgesi'nde ise sıcaklıklar 4 dereceye kadar yükselecek. Meteoroloji uyarıları sonrası Bir açıklamada Profesör Doktor Orhan Şen'den geldi. Özellikle Çarşamba gününe dikkat çeken Orhan Şen, bazı bölgelerde kuvvetli yağış bazı bölgelerde fırtına ve çığ tehlikesi bulunduğunu vurguladı. Peki hangi illerde Yağış var? Meteoroloji son dakika hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİDEN 10 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaparak 10 il için sarı kodlu uyarı verdi. İstanbul'da bugün başlayacak olan yağışlar pazar gününe kadar devam edecek. Hava sıcaklıkları ise İstanbul'da 7 dereceye kadar düşüyor. Yine Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde de sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Doğu Anadolu Bölgesi için ise kar uyarısında bulundu.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları 6 dereceye kadar düşecek. Bazı bölgelerde sıcaklık düşüşünün ise 9 dereceye kadar olması bekleniyor.

meteoroloji-son-dakika-1.jpg

O İLLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle deprem bölgesinde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Osmaniye Adana ve Hatay çevrelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak. Bu bölgelerde ise hava sıcaklığı yine 6 dereceye kadar düşecek.

METEOROLOJİ UZMANI ORHAN ŞEN'DEN KRİTİK UYARI

Hava durumu ile ilgili bir uyarıda meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen'den geldi. Son dakika hava durumu bilgilerini paylaşan Orhan Şen, bazı bölgeler için fırtına sağanak yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Sosyal medya hesabından hava durumu ile ilgili son dakika bilgilerini paylaşan Orhan Şen, ''Bugün Çarşamba yurtta yağış var. Sıcaklıklar düştü, Adana ve Hatay’da kuvvetli yağmur, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van ve Siirt’te ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.'' ifadelerini kullandı.

Perşembe ve cuma günü ile ilgili tahminleri de belirten Profesör Doktor Orhan Şen, yağışların İç bölgelerde Karla Karışık yağmur ve Yükseklerde kar şeklinde olacağını belirtirken pazar günü havanın tekrar ısınacağını ve sis etkisi sonrasında bahar havası geleceğini dile getirdi.

Profesör Doktor Orhan Şen, İstanbul için hava durumu tahminlerini de açıkladı. İstanbul'da bugün itibariyle soğuk ve yağışlı havanın başlayacağını ve pazar gününe kadar devam edeceğini belirtilen Orhan Şen, hava sıcaklığının ise 10 derece civarında olacağını belirtti. Orhan Şen pazar gününden itibaren İstanbul'da havanın yeniden okunacağını ve haftaya sıcaklıkların 16-17 dereceye kadar yükseleceğini belirtti.