Büyük İkramiye Heyecanı! 1.6 Milyon Emekliye 3+3 ÇİFT İKRAMİYE MÜJDESİ ve 10.000 TL Ek Ödeme

Emekliye ÇİFT İKRAMİYE müjdesi. 1.6 milyon emekli hem 3+3 ikramiye alacak hem de 10.000 TL’lik ek ödeme alacak.

Büyük İkramiye Heyecanı! 1.6 Milyon Emekliye 3+3 ÇİFT İKRAMİYE MÜJDESİ ve 10.000 TL Ek Ödeme

Büyük İkramiye Heyecanı! 1.6 Milyon Emekliye 3+3 ÇİFT İKRAMİYE MÜJDESİ ve 10.000 TL Ek Ödeme!

Emekli bayram ikramiyeleri yüzde 50 zamlı olarak ödenecek. Bu yıl bayram ikramiyesi ödemesinin kapsamı genişledi. Yeni emeklilik başvurusu yapanlara da ikramiye var. Fakat tarihlere dikkat etmekte yarar var. Nisan ve mayıs aylarının sonuna kadar başvurusunu yapan emekliler, hem ikramiye alacak hem de 10.000 TL’lik ek ödemeden yararlanacak. Emekliye çift ikramiye ve 10.000 TL ek ilave ödeme dahil detaylar haberimizde…

Emekli maaşlarına Ocak 2024 itibari ile yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı da alınan karar doğrultusunda 10.000 TL’ye yükseltildi. Emeklere yapılan bu artışlarla birlikte bankalar arasında promosyon rekabeti de hız kazandı. SSK Bağ-kur memur emeklisi milyonlarca vatandaşa bankaların ikramiye ödemeleri artarken bayram ikramiyesi için de güzel haber geldi. Emekli bayram ikramiyesi cumhurbaşkanı kararıyla 3000 TL oldu. Hem yeni emekliler hem eski emekliler bu yıl çift ikramiyeye ek 10.000 TL’den başlayan ilave ödeme alacak. Ancak yeni emeklerin ikramiye alması için tarihlere dikkat etmesinde yarar var.

emekli-ikramiye-1.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİNE YÜZDE 50 ZAM

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşı kapsayan bayram ikramiyesi ödemelerine yüzde 50 oranında artış yapıldı. Yapılan zamla birlikte emekli bayram ikramiyesi 2000 TL’den 3000 TL’ye yükseltildi. Hatta Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bayram ikramiyesine ilave zam olacağı yönünde de iddialar var. Şu an için hükumetten bu yönde bir açıklama gelmedi ancak bayram ikramiyesi ödemelerinin kapsamına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ BU YIL KİMLERE VERİLECEK

Emekli bayram ikramiyesi bu yıl daha geniş kapsamlı bir şekilde ödenecek. Emekli maaşı almaya devam eden SSK Bağkur memur emeklisi ve EYT emeklisinin tamamı bayram ikramiyesi ödemesi alacak.

Ayrıca buna ek olarak dul ve yetim aylığı alanlar, vazife malullüğü aylığı alanlar, malullük aylığı alanlar, sürekli iş göremezlik geliri alanlar da bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanacak. Yine gaziler, şehit yakınları, güvenlik kurucuları, muharip gaziler, şampiyon Sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahiplerine de bayram ikramiyesi verilecek.

Yeni emeklilere de bayram ikramiyesi ödemesi var ancak bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle Çifte bayram ikramiyesi almak isteyenlerin en geç 29 Şubat tarihine kadar emeklilik başvurusunu tamamlaması gerekiyor. Çünkü emeklilik işlemleri bir ay kadar sürüyor. Başvurusunu 29 Şubat tarihine kadar yapanlar emekli maaşı bağlanmasa bile bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.

emekli-ikramiye-2.jpg

BANKALARDAN 10.000 TL’DEN BAŞLAYAN İLAVE ÖDEME

Emekli maaşı alanlara tek sürpriz haber devletten gelmedi. Aynı zamanda bankalar tarafından da emeklilere ilave ödeme müjdesi verildi. İlave ödeme maaş promosyonu olarak hesaplara yatıyor. Tüm emekliler üç yıllık maaş taşıma başvurusunu bankalara yapmaları durumunda ek ödeme fırsatından yararlanabiliyor. Ek ödeme imkanı bir çok bankada farklı şekilde veriliyor.

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlarla birlikte emekliye verilen ek ödeme en az 7500 TL’den başlıyor ve 15.000 TL’ye kadar yükseliyor. Özel bankalarda bu konuda daha yüksek bir avantaj var.

EN YÜKSEK YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKALAR

Peki en yüksek promosyon veren bankalar hangileri? Emekli promosyonu konusunda bu yıl Akbank ING Türkiye ve Türkiye finans bankaları resmen fark yaratıyor. Akbank’ın promosyon miktarı 12.000 TL’ye kadar yükselirken ING bank ve Türkiye finans ise 15.000 TL’ye varan promosyon fırsatı sünüyor.

emekli-ikramiye-3.jpg

PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Peki emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Emekli promosyon başvurusu yapmak için banka şubelerine gitmeye artık gerek kalmadı. Promosyon başvuruları mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden yapılabiliyor. Üç yıllık taahhüt sözleşmesini buradan imzalamak yeterli oluyor. Taahhüt sözleşmesinin imzalanması sonrasında da üç gün içinde ödeme yatıyor.