Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Savcılık son dakika açıklama yaptı

2009 yılında Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Ancak bu intiharla ilgili yıllardır süren tartışmalar vardı. olayda bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Savcılık son dakika açıklama yaptı

İstanbul'da ünlü bir ailenin oğlu olan Cem Garipoğlu, 2009 yılında kız arkadaşı Münevver Karabulut'u vahşice katletmiş cesedini ise gitar kutusu içinde çöpe atmıştı. Tutuklanan Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etmişti. Ancak Türkiye'de vatandaşlar bu intihara inanmadı. O sebeple de bir süredir Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması isteniyordu. Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dosyaya bilirkişi olarak atanan savcılık otopsi görüntülerinin izlenmesini istedi.

Kan donduran olay 3 Mart 2029 tarihinde İstanbul'da yaşandı. İstanbul Bahçeşehir'de lüks bir villada kız arkadaşı Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu, ardından cesedi parçalayarak gitar kutusuna koymuş ve çöpe atmıştı. 197 gün boyunca kaçan Cem Garipoğlu, ardından teslim olmuş ve tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu Silivri cezaevine konmuş 10 Ekim 2014 tarihinde ise hücresinde ölü bulunmuştu.

MÜNEVVER KARABULUT'UN BABASI İNTİHAR ETMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Cem Garipoğlu'nun intiharı günlerce Türkiye gündemini meşgul etti. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun intihar etmediğini kaçırıldığını öne sürdü. Baba Karabulut, Yayınlanan raporlara rağmen bu iddiasının arkasında dururken Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istedi. Bu konuda da Karabulut ailesi savcılığa başvuru yaptı.

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILACAK MI?

Dosyaya bilirkişi olarak atanan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'a birçok Kurumu başsavcılığından Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen görüntüleri talep etti. Bilirkişiye 15 Mart tarihine kadar süre verildi. Bu tarihe kadar Garipoğlu'nun oğlunun otopsi görüntülerini inceleneceği ve raporun mahkemeye sunulacağı tahmin ediliyor. Mahkeme de buraya para göre Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verecek.