Çiğdem İlgün kimdir? Büyük vurgun yaptı!

Çiğdem İlgün adındaki genç kadın uçaklardaki türbülansı önleyen çip yaptım dedi yatırımcılardan 20 milyon topladı.

Çiğdem İlgün kimdir? Büyük vurgun yaptı!

Çiğdem İlgün adlı kadın uçaklarda türbülansı önleyen çip icat ettiğini öne sürdü ve yatırım yapana yüzde 30 kâr payı vaadinde bulundu. 20 milyon lira toplayan İlgün büyük bir vurgun yaptı.

Kendisini fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İlgün'ün Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Çiğdem İlgün geliştirdiğini iddia etti ve adına CAFA CHIP dediği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen bir çip yaptığını iddia etti.

Tüm sosyal ve yazılı medyada basını kullanan ve kendisinin reklamını yaptıran Çiğdem İlgün, haberleri Instagram sayfasında paylaşarak, planını adım adım gerçekleştirdi. Türbülansı önlediğini söylediği çipin Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarladığını ve 150 milyon dolar yatırım yapıldığını iddia etti. Bu yalana kanan aralarında pilot, mühendis ve doktor gibi meslekleri icra edenler girişime para yatırmaya karar verdi.

Mağdurların avukatlarından Elif Nur Aydın, "İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise, paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş" dedi.