Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. kez aday olabilecek mi? Adalet Bakanı Tunç yanıtladı

Geçtiğimiz günlerde katılım gösterdiği bir programda ‘Bu benim son seçimim’ açıklaması çok konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olamayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. kez aday olabilecek mi? Adalet Bakanı Tunç yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönemi ile ilgili gündem devam ediyor. Genel Seçimi kazanan ve yeniden Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda 31 Mart Yerel Seçimlerini kastederek ‘Bu benim son seçimim’ demişti. Erdoğan’ın bu sözleri siyaset gündeminde yer almaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylık hakkına sahip olup olamadığı, üçüncü kez aday olup olamayacağı araştırmaları başladı. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan bir açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU BENİM SON SEÇİMİM

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gençlik Vakfı’nın etkinliğine katılım gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı açıklamasında, ‘Bu benim için bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim. Çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak.’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri sonrası üçüncü dönem tartışması başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi, olamaz mı tartışmaları sürerken konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan önemli bir açıklama geldi.

cumhurbaskani-erdogan-3-kez-aday-olabilecek-mi-adalet-bakani-tunc-yanitladi-001.jpg

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bu benim son seçimim’ sözleri sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, merak edilenleri anlattı. Meclis’te erken seçim kararı alınması durumunda Erdoğan’ın bir dönem daha aday olabileceğini belirten Bakan Tunç, ‘Anayasamızın 101. Maddesine göre Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir ve 2 dönem seçilebilir ama 116. Maddenin 3. fıkrasında da eğer TBMM Cumhurbaşkanımızın 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5’te 3 çoğunlukla o durumda 3. dönem için yeniden adaylık yolu açılır.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-3-kez-aday-olabilecek-mi-adalet-bakani-tunc-yanitladi.jpg