Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstanbul adayı soruldu! İşte herkesin merak ettiği o soru

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru siyasi partilerin Belediye Başkan adayları ile ilgili merak giderek artıyor. Vatandaşlar en çok da Ankara, İstanbul ve İzmir için çıkarılacak adayları merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstanbul adayı soruldu! İşte herkesin merak ettiği o soru

Türkiye’nin ve siyasetin gündemine giren 2024 Yerel Seçimlerine doğru geri sayım sürerken gözler siyasi partilerin çıkaracağı Belediye Başkan adaylarında. Adaylık başvuruları ve adaylık açıklamaları yavaş yavaş gelmeye başlarken özellikle de 3 büyükşehir Ankara, İstanbul ve İzmir’de çıkarılacak adaylar kamuoyu tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da İstanbul adayı soruldu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu soruya verdiği yanıt ve açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında Mart ayının sonunda yapılacak Yerel Seçimlerle ilgili iddialı bir çıkışta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizim belediyecilik anlayışımız dillere destandır’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-a-istanbul-adayi-soruldu-iste-herkesin-merak-ettigi-o-soru.jpg

İSTANBUL ADAYI MERAK EDİLİYOR

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan sorular arasında çoğunluğu Yerel Seçim soruları oluşturdu. İstanbul adayı merak edilirken geçtiğimiz günlerdeki ’Yeniden İstanbul’ sloganı hatırlatıldı ve ‘İstanbul’u yeniden kazanacak aday konusunda kafanızda herhangi bir profil şekillendi mi? Kabinenizden herhangi bir feragat söz konusu olur mu?’ sorusu yöneltildi. Bu sorunun ardından çalışmaların devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ne olur be olmaz şimdi konuşulmaz. İstanbul’da, Ankara’da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibarıyla bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin. Belli bir noktaya gelsin. Bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillere destandır.’ ifadelerine yer verdi.