Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Yerel Seçim için aday açıklamaları başlıyor

Yunanistan’a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan sorular arasında Yerel Seçimler de vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Yerel Seçim için aday açıklamaları başlıyor

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru geri sayım devam ederken basın mensupları da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sık sık adaylarla ilgili soru yöneltiyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayların açıklanacağı tarihi net bir şekilde ifade etti. Herkesin merakla beklediği aday açıklamaları o tarihten sonra yapılmaya başlanacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

SİYASETİN GÜNDEMİ YEREL SEÇİMLER

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken siyasi partilerin seçim çalışmaları da başladı. Siyasetin ana gündem maddelerinden biri de Yerel Seçimler oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yunanistan ziyaretinin dönüşünde uçakta soru yönelten gazeteciler de Yerel Seçimlerle ilgili merak edilenleri sordu. Erdoğan’a gelen sorular arasında ‘Siyasette AK Parti ile MHP’nin heyetleri Yerel Seçimler kapsamında bir araya geliyor. En son toplantılarını da dün yapmışlardı. Buradaki son durum nedir efendim?’ sorusu da yer aldı.

cumhurbaskani-erdogan-tarih-verdi-yerel-secim-icin-aday-aciklamalari-basliyor.jpg

ADAYLAR O TARİHTEN SONRA AÇIKLANMAYA BAŞLANACAK

AK Parti ve MHP’nin müşterek çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, Meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar’ dedi. Yerel Seçimler için aday açıklamalarının ne zaman yapılacağına dair de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık’tan sonra peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız.’ ifadelerine yer verdi.