Cumhurbaşkanı Jesti Emekliyi Sevindirecek! Çifte Bayram Ettirecek Ödeme Açıklandı

16 milyon emekliye büyük müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyesini 5 bin TL'ye yükseltiyor. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Jesti Emekliyi Sevindirecek! Çifte Bayram Ettirecek Ödeme Açıklandı

Cumhurbaşkanı Jesti Emekliyi Sevindirecek! Çifte Bayram Ettirecek Ödeme Açıklandı!

16 milyon emekli, Kurban Bayramı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesinde Ramazan Bayramı ikramiyesine yüzde 50 zam yapılmış, ancak bu zam emekliler tarafından yeterli bulunmamıştı. Şimdi ise gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Bayramı ikramiyesi için vereceği karara çevrildi.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Ankara'da iktidara yakın basın mensuplarının aktardıklarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyesini 5 bin TL olarak duyurmaya hazırlanıyor. Daha önce 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılan ikramiyenin, bu kez 2 bin TL'lik bir artışla 5 bin TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Bu zam, emeklilere çifte bayram yaşatacak.

EMEKLİLERE ÇİFTE BAYRAM

Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak refah payı zammı tartışmaları sürerken, Kurban Bayramı ikramiyesi için yapılan bu zam, emeklilerin ekonomik durumlarını bir nebze de olsa rahatlatacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu jesti, emekliler arasında büyük bir memnuniyet yaratacak.

cumhurbaskani-jesti-emekliyi-sevindirecek-cifte-bayram-ettirecek-odeme-aciklandi-2.jpg

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2024 yılı Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Hükümetin, emekli ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde, 10-14 Haziran tarihleri arasında ödemesi bekleniyor. Ayrıca, emekli maaşlarının da erkene çekilerek, emeklilere bayram öncesi çifte ödeme yapılabileceği belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı ikramiyesi zammını resmen açıklaması bekleniyor. Emeklilerin gönlünü almak ve ekonomik durumlarını iyileştirmek amacıyla yapılacak bu zam, büyük bir heyecanla bekleniyor.