Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a sert sözlerle yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin 55. kuruluş yıldönümü etkinliğindeki konuşması gündem oldu. Bahçeli’nin yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a söylediği sözler sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a sert sözlerle yüklendi

AYM Başkanı Zühtü Arslan, dün yaptığı konuşmada ‘AYM kararlarına uyulmamasının yasal zemini yoktur’ demişti. Arslan’ın bu sözlerine tepki gösteren MHP lideri, AYM’nin, Çağlayan Adliyesi’nde saldırı girişiminde bulunan DHKP/C’li terörist Emrah Yayla hakkındaki kararını hatırlattı ve ‘Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı’ dedi. İşte Bahçeli’nin açıklamalarından başlıklar…

BAHÇELİ’DEN AYM YORUMU

MHP’nin kuruluşunun 55. Yıldönümü etkinliğinde önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a sert sözlerle yüklendi. Konuşmasında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları eleştiren Bahçeli, ‘Anayasa Mahkemesi milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Verdiği skandal hak ihlalleri kararlarıyla iç huzuru ve barış ortamını sarsan ve kaos üretim merkezi olduğunu teyit eden AYM, ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır.’ dedi.

‘AKLADIĞINIZ CANİ TERÖR SALDIRISI YAPTI’

Konuşmasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a da sert sözlerle yüklenen MHP lideri, Arslan’ın dünkü konuşmasında ‘AYM kararlarına uyulmamasının yasal zemini yoktur’ ifadelerine tepki gösterdi ve AYM’nin, Çağlayan Adliyesi’nde saldırı girişiminde bulunan DHKP/C’li terörist Emrah Yayla hakkındaki hak ihlali kararını hatırlatarak ‘Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı’ dedi.

devlet-bahceli-anayasa-mahkemesi-zuhtu-arslan-a-sert-sozlerle-yuklendi.jpg

‘EY VİCDANSIZLAR TERÖRİSTİN HAKKI MI OLUR?’

AYM eleştirisine devam eden MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘AYM hukuk savaşı açmıştır. AYM haini haklı görmüş Türk polisi de hak öyle değil böyle olur diyerek gereğini yapmıştır. Ey vicdansızlar teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Dünyanın neresinde hukuka ihanet gölgesi düşürülmüştür. AYM milli güvenlik sorunudur. Böyle bir Yüksek Mahkeme yargı organları içinde yer almamalıdır. AYM ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır. Teröriste hak ihlali veren bir mahkeme, Türk mahkemesi olamaz. Verdiği skandal hak ihlali kararıyla kaos üretiyor.’ ifadelerini kullandı.