Dikkat! Kritik uyarı geldi: Yağış, toz taşınımı, kar bir arada geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika kritik uyarı geldi. Tam 19 ilde hava sıcaklıkları düşüyor yağış başlıyor. Ayrıca bazı iller için toz taşınımı ve kar uyarısı var.

Dikkat! Kritik uyarı geldi: Yağış, toz taşınımı, kar bir arada geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak il il uyarı yayınladı. 12 Mart Salı sabah saatlerinden itibaren Türkiye genelinde sağanak yağışlar başlıyor. Bahar yağmurları yurdun Batı bölgesine etkisi altına alırken Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi içinde ayrı uyarı yapıldı. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili olacak. Ayrıca tam 19 ilde toz taşınımı var. Hava kalitesi düşeceği için vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahmin raporuna göre 12 Mart Salı sabah saatlerinden itibaren Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor. Batı bölgelerde yağışlar Yağmur şeklinde görülürken Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise bazı illerde kar yağışı etkili olacak. Ayrıca Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere tam 19 ilde toz taşınımı uyarısı da var. 12 Mart Salı hava durumu tahminleri ve detaylar haberimizde…

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞLI HAVA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Mart Salı hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Günlerce sürecek olan insanlar arkadaşlar özellikle Batı bölgelerde şiddetli olacak. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde birçok eğitim uyarı yapıldı.

Küresel ısınma nedeniyle bu yağışlara hasret kalan İstanbul Bahar yağmurlarından nasibini alacak.12 Mart Salı sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde başlayacak olan sonra yağışlar Bir hafta boyunca devam edecek. Sadece İstanbul'da değil Marmara Bölgesi, Ege bölgesi, Akdeniz Bölgesi genelinde yağış bekleniyor.

meteoroloji-uyari-1.jpg

O İLLER İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILDI

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi içinde kar yağışı uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yüksek kesimlerde kar yağışının yoğun olacağı belirtilirken vatandaşların çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları istendi.

19 İLDE TOZ TAŞINIMI OLACAK

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Suriye üzerinden gelen toz taşınımına karşı da vatandaşları uyardı. Özellikle yağış olacak bölgelerde toz taşınımı olacağını belirten meteoroloji, astım hastası olanların ve kronik rahatsızlığı bulunanların tedbirli olmalarını istedi. Toz taşınımı da yağışlar boyunca devam edecek.