Dilan Polat Engin Polat davasında tahliye

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Polat çifti ve beraberindeki şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Davada yeni bir gelişme yaşandı.

Dilan Polat Engin Polat davasında tahliye

Tutuklulukları devam eden Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin davasında yaşanan yeni gelişme gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ suçundan tahliye edildi. 2 ayrı suçtan daha tutuklu olan Dilan-Engin Polat ve diğer şüphelilerin tutukluluk hali devam ediyor.

POLAT ÇİFTİNİN DE ARALARINDA BULUNDU 12 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’ ve ‘Vergi kanununa muhalefet’ olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında Dilan-Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli Kasım ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

dilan-polat-engin-polat-davasinda-tahliye.jpg

DİLAN-ENGİN POLAT DAVASINDA YENİ GELİŞME

Devam eden soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Halk TV’den Seyhan Yaşar’ın aktardığı habere göre, Polat çifti hakkında başlatılan soruşturma henüz tamamlanmadı ve bu ay yapılan tutukluluk incelemesinde Savcı, Dilan-Engin Polat çiftinin ve diğer tutuklu isimlerin ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ suçundan dosyanın geldiği aşamada dikkate alınarak tahliyelerini istedi. Aktarılan bir diğer bilgiye göre Savcı, ‘Örgüt kurma ve yönetme’ ile ‘Kara para aklama’ suçları olmak üzere 2 ayrı suçtan ise dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiğini hatırlatarak tutukluluklarının devamını istedi. İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin dosyayı incelediği ve tutuklu isimlerin Avukatlarını dinlediği belirtilirken tüm şüpheliler hakkında ‘Vergi usul kanununa muhalefet’ suçundan tahliye kararı verdi.

dilan-polat-engin-polat-davasinda-tahliye-001.jpg

TUTUKLULUKLARI DEVAM EDİYOR

Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile diğer şüphelilerin ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması’ olmak üzere 2 ayrı suçtan tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.