Disney'e CHP'den destek

Disney'in Atatürk dizisi kararına CHP'den destek geldi!

Disney'e CHP'den destek

Disney Plus, Mustafa Kemal Atatürk'ün filmini Ermeni baskısı nedeniyle iptal etti. Ermeni lobisinin baskısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı Atatürk dizini yayından kaldıran Disney Plus'a destek beklenmedik yerden geldi.

Sosyal medyadan Disney Plus'a tepkiler çığ gibi büyürken aboneler bir bir aboneliklerini iptal ettirdi. Vatandaşlar duruma sessiz kalan oyuculara da tepki gösterdi.

Ancak Disney'e destek CHP'den geldi. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, billboardlarını Disney reklamlarıyla donatınca sosyal medyada gündem oldu. Dizinin yapımcısı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun akrabası çıktı.

Disney Plus, başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı Atatürk dizini platformda yayınlamama kararı aldı. Bu kararın ardından Ermeni lobisi çıktı. Ermeni lobisinin baskısına boyun eğen Disney'e Türk halkından tepki geldi. Abonelikler birer birer iptal edildi.

Disney Plus'a tepki göstermeyen Hazal Kaya, Aras Bulut İynemli, Danla Bilic, Halit Ergenç, Birce Akalay gibi isimler tepki aldı.

Belediyelerden Disney'e destek!

Ankara'da ve İstanbul'da CHP'li belediyeler metrolarda Disney reklamı döndürünce sosyal medyada gündem oldu. İktidar yanlıları bu reklamları Disney'e destek olarak yorumladı.