Diyanet İşleri Başkanlığı Audi A8 aracı iade etti

Bir süredir gündemde olan ve tartışma yaratan Audi A8 araçla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Diyanet, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında uygulanacak olan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Audi A8 aracı iade etti

Kamuda Tasarruf Tedbirleri kamuoyu ile paylaşılmış ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Hayata geçirilen Kamuda Tasarruf Tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti ve uzun süredir gündemin sıcak başlıkları arasında yer alan Audi A8 aracı iade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uygulanacak olan tedbirlerle ilgili sosyal medyadan bir açıklama geldi.

AUDI A8 ARAÇ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, kullanılan Audi A8 araçla gündeme gelmiş ve bu konu bir süre tartışılmıştı. Lüks makam aracı ile gündemde olan ve bu konuda yoğun eleştiri alan Diyanet, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında uygulanacak olan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

AUDI A8 ARAÇ İDAE EDİLDİ

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında harekete geçen Diyanet, 1 adet Audi A8 aracın iade edildiğini duyurdu. Tasarruf Tedbirleri kapsamında alınan kararları sosyal medya hesabından paylaşan Diyanet, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında uygulanacak olan tedbirlere ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

diyanet-isleri-baskanligi-audi-a8-araci-iade-etti.jpg