Efsane Emeklilik Fırsatı! 2380-3599-5250 Primle Hızlı Erken Emeklilik!

Erken emeklilik bekleyenler için büyük fırsat geldi. 1983-1994-2005 Arası sigorta başlangıcı olanlar düşük primle emeklilik fırsatını hemen yakalıyor.

Efsane Emeklilik Fırsatı! 2380-3599-5250 Primle Hızlı Erken Emeklilik!

Erken emeklilik, SSK bağ-kur 4C fark etmeden milyonlarca çalışanın yakalamak istediği fırsatlardan biri olarak öne çıkıyor. Çalışma hayatını bir an önce tamamlamak ve emekli maaşı almak isteyenler yeni düzenlemeleri yakından takip ediyor. EYT yasası geçtiğimiz yıl Milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatını sunmuştu. Ancak eyt'yi kaçıranlara da yeni fırsatlar gelmeye devam ediyor. Erken emeklilik bekleyenler için sürpriz bir haber daha var. Daha az prim ödeyerek hızlı emeklilik fırsatı devreye girdi. Milyonlarca vatandaş bu fırsat sayesinde hemen emeklilik dilekçesi verebiliyor. Yeni erken emeklilik fırsatı ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Erken emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşın gündeminde TBMM'de bulunan yeni düzenlemeler yer alıyor. Emeklilik sürecinde Tabii ki dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Son belirlenen yasalar doğrultusunda emekli olabilmek için prim gün sayısı, yaş ve sigorta giriş tarihi büyük önemi taşıyor. Bu sebeple vatandaşların emeklilik planı yaparken prim ödemelerine mutlaka dikkat etmelerinde yarar var. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Bazı özel durumu olan vatandaşlara emeklilik tarihini öne çekme fırsatı da tanıyor. Peki hangi durumlarda erken emeklilik mümkün? Emeklilik tarihini öne çeken yöntemler neler? SGK'dan son dakika erken emeklilik açıklaması ve detaylar haberimizde…

KADINLARA 2.160 GÜN PRİM DESTEĞİ

Erken emeklilik hakkı olan ilk grup çalışan kadınlar oluyor. özellikle sigorta başlangıç tarihinden önce doğum yapan kadınlar 3 çocuğa kadar doğum borçlanması ile ek prim avantajına sahip oluyor. bu durumda kadınlara 6 yıla kadar daha erken emekli olma fırsatı sunuluyor.

erken-emeklilik-yeni-firsat-1.jpg

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEKLERE ERKEN EMEKLİLİK

Erkek sigortalılar için de askerlik borçlanması fırsatı var. erkek çalışanlar, sigorta giriş tarihinden önce askerlik yapmaları durumunda bir yıla kadar askerlik borçlanması yapıyor ve emeklilik tarihini Böylelikle öne çekme fırsatına sahip oluyor.

KISMİ EMEKLİLİK FIRSATI

Son dönemlerde erken emeklilik için en çok konuşulan formül ise kısmi emeklilik olmaya başladı. 3.600 prim günü olan ve 15 yıl sigortalı süresini dolduran çalışanlar kısmını emeklilik sistemi sayesinde daha erken emekli olma hakkına sahip olacak. ancak kısmı emeklilikte bu şartlar 9 Eylül 1999 öncesi sigorta başlangıcı olanları kapsıyor.

1800 GÜN PRİM İLE MALULEN EMEKLİLİK İMKANI

SSK bağ-kur ya da 4C fark etmeden Çalışma hayatı sırasında iş gücünü %60 ve üstü oranında kaybeden çalışanlara 1800 gün prim şartı ile malulen emeklilik imkanı da sunuluyor. malulen emeklilik için mutlaka tam teşekküllü hastaneden bir sağlık raporu alınması ve 10 yıllık sigortalılık süresinin doldurulması gerekiyor.

erken-emeklilik-yeni-firsat-2.jpg

ENGELLİLERE DAHA ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre %40 ve üzeri engeli olan vatandaşlara da erken emeklilik imkanı var. engelli çalışanlar 15 yıl ve 3.600 prim günü ile 18 yıl ve 4.680 prim günü sayısını doldurmaları durumunda vergi indirimi ve yaş şartı olmadan erken emeklilik hakkı elde ediyor.

AĞIR İŞLERDE ÇALIŞANLARA ERKEN EMEKLİLİK FIRSAT

Madencilik gibi ağır işlerde çalışanlar için de erken emeklilik hakkı var. bu meslek gruplarında çalışanlar yıpranma payı ile ekstra prim kazanıyor ve böylelikle daha erken emekli olma şansına sahip oluyor. ağır işlerde çalışanları için erken emeklilik hakkı ile ilgili sosyal güvenlik kurumunun resmi internet sitesinde belirlenen meslek grupları yer alıyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK

Ağır engelli çocuğu olan ve çocuğunun bakımı ile yükümlü olan annelere de devletten prim desteği ile erken emeklilik fırsatı var. Bu grupta olan çalışan kadınlara 1 Ekim 2008'den sonra ödenen primlerin dörtte biri kadar prim desteği sağlanıyor. Bu sayede Engelli çocuğu olan annelerin emeklilik yaşı öne çekiliyor.